23/8/13

Με ποια σειρά θα εξετασθούν οι αιτήσεις μετάταξης

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής αιτήσεων μετάταξης το Υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει στη σύνταξη αξιολογικών πινάκων βάσει των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι υποχρεωτικές μετατάξεις. Η κατάταξη του κάθε εκπαιδευτικού στο σχετικό αξιολογικό πίνακα γίνεται βάσει της μοριοδότησής του. Τα μόρια αφορούν τη συνολική του προϋπηρεσία, οικογενειακούς λόγους, τις συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων που υπηρέτησε, την κατοχή επιπλέον πτυχίων, την κατοχή μεταπτυχιακών και την κατοχή διδακτορικών.
Παρόλο που οι εκπαιδευτικοί έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης μετάταξης για θέσεις όχι μόνο του δικού τους ΠΥΣΔΕ αλλά για όλες τις περιοχές της Ελλάδας, η εξέταση των αιτήσεων θα ακολουθήσει την εξής σειρά:
Πρώτα θα ικανοποιηθούν, όσοι προτιμούν μετάταξη εντός Διεύθυνσης που υπηρετούν, εφόσον φυσικά τα κενά της ειδικότητας/κλάδου τους είναι ισάριθμα των πλεονασμάτων στην οικεία τους Διεύθυνση, έπονται όσοι αιτηθούν μετάταξης εντός της οικείας Περιφέρειας, εφόσον υπάρχουν κενά και ακολουθούν όσοι αιτηθούν μετάταξης εκτός αυτής.
Επομένως εκτός του συνολικού αριθμού μορίων σημαντικό ρόλο θα παίξει και η περιοχή για την οποία κάποιος ζητά μετάταξη καθώς προηγούνται όσοι υπηρετούν στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης και ακολούθως στην Περιφερειακή Διεύθυνση ασχέτως μορίων. Για παράδειγμα, εκπαιδευτικός που ανήκει στη Διεύθυνση Λάρισας μετατάσσεται εφόσον το ζητήσει σε θέση διοίκησης της ΔΔΕ Λάρισας ακόμη κι αν έχει λιγότερα συνολικά μόρια από εκπαιδευτικό των Τρικάλων που διεκδικεί την ίδια θέση.
Δείτε και 

Υπουργείο Παιδείας: Σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Εκπαίδευσης η ταυτοπροσωπία όσων υποβάλουν αίτηση μετάταξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)