22/3/14

Οριστική απόλυση για 200 εκπαιδευτικούς

Περισσότεροι από 200 εκπαιδευτικοί οδηγούνται οριστικά σε απόλυση γεγονός που το επιβεβαίωσε η συνάντηση που είχε η ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα με τον κ. Μητσοτάκη. Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε στους εκπαιδευτικούς ότι δεν θα υπάρξει άλλη προκήρυξη για όσους τέθηκαν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας ενώ σύμφωνα με τη Συντονιστική Επιτροπή των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, δήλωσε μεταξύ των άλλων ότι η «η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων απ’ όλους τους κλάδους».

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε, ότι θα δοθεί μια άτυπη παράταση στη διαθεσιμότητα ώστε να βγουν οι τελικοί πίνακες του ΑΣΕΠ για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να δουν αν προκύπτει κάποια θέση για τους απολυμένους
Η Συντονιστική Επιτροπή κάνει λόγο για ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και καλεί  όλους τους εργαζόμενους και τους απολυμένους να αντισταθούν αναφέροντας μεταξύ των άλλων «Ο Κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε, ότι η τρόικα έχει ζητήσει 15.000 απολύσεις. Το σπίτι του διπλανού κάηκε και η φωτιά μπήκε στο σπίτι του "καθένα". Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους απολυμένους να αντισταθούν στην ολοκλήρωση των σχεδίων της εγκληματικής συμμορίας που μας κυβερνά».
Αξίζει να σημειωθεί ότι  ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε, από την τηλεόραση του ΑΝΤ1 ότι η Τρόικα ζητούσε 9.500 απολύσεις και το Υπουργείο κατάφερε μετά από αξιολόγηση των δομών του να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας περίπου 1.800 εκπαιδευτικοί. Ο κ. Αρβανιτόπουλος προσδιόρισε τον αριθμό των καθηγητών που απειλούνται με απόλυση σε 200 και ανέφερε ότι γίνεται μια ύστατη προσπάθεια για τη διάσωσή τους όμως υπάρχουν δεσμεύσεις από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, «δεσμεύσεις του παρελθόντος».
Βέβαια όπως έχει γράψει και το news.gr ο αριθμός των απολυθέντων θα ξεπεράσει τους 200. Ο λόγος είναι ότι κάποιοι εκπαιδευτικοί είναι σε πολλούς πίνακες. Για παράδειγμα εκπαιδευτικοί με δεύτερο πτυχίο μπορεί να δεχθούν θέσεις σε ΙΕΚ, ΣΕΚ ή βρεφονηπιακούς σταθμούς οδηγώντας στην απόλυση συναδέλφους τους ενώ από την άλλη πλευρά θα μείνουν κενές θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)