19/11/14

Ελλάδα-Αλβανία: Μεικτή επιτροπή αναθεώρησης σχολικών βιβλίων

Επίσκεψη Υ.ΠΑΙ.Θ, Α. Λοβέρδου στον Αντιπρόεδρο της Αλβανικής Κυβέρνησης και στον Πρόεδρο της Αλβανικής Βουλής
Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος στο πλαίσιο των επισκέψεων της ελληνικής αντιπροσωπείας του Υ.ΠΑΙ.Θ, την οποία αποτελούν ο Υπουργός Α. Λοβέρδος, ο Υφυπουργός, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας, Αθανάσιος Κυριαζής, συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Αλβανίας, Νiko Pelesh. Ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε τον κ. Pelesh για την συνεργασία των Υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Αλβανίας.
Ο κ. Αντιπρόεδρος τόνισε πως για την κυβέρνηση της Αλβανίας η παιδεία αποτελεί προτεραιότητα και για αυτό εφαρμόζει μια σειρά από σημαντικές αλλαγές. Ο κ. Pelesh διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση της Αλβανίας στηρίζει τα Ελληνικά μειονοτικά σχολεία και πως οι «άσχημες στιγμές» ανήκουν πια στο παρελθόν.
Ο κ. Λοβέρδος συναντήθηκε με τον της Βουλής της Αλβανίας IlirMeta. Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενημέρωσε τον κ. Meta για τις πρωτοβουλίες που πήραν από κοινού τα Υπουργεία Παιδείας Ελλάδας και Αλβανίας. Ο πρόεδρος της Αλβανικής Βουλής δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του στην προσπάθεια των δύο χωρών.
Μετά την συνάντηση του κ. Λοβέρδου με την Υπουργό Παιδείας της Αλβανίας κα Nicolia, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Δεμερτζόπουλος υπέγραψε με τον Αλβανό ομόλογό του κ. Arbjan Mazniku το πρωτόκολλο συνεργασίας των μελών της μεικτής επιτροπής αναθεώρησης σχολικών βιβλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)