3/4/15

Ολοκλήρωση εργασιών της Ειδικής Διορθοδόξου Επιτροπής επί της προπαρασκευής της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου


Από το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Εκκλησίας της Ρωσίας
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ
Η Ειδική Διορθόδοξος Επιτροπής επί της προπαρασκευής των κειμένων της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας ολοκλήρωσε την τρίτη συνέλευση αυτής στις 2 Απριλίου 2015 στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Σαμπεζύ (Γενεύης).

Με ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας στη γενομένη από 29 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2015 συνέλευση υπό την προεδρία του Μητροπολίτου Γέροντος Περγάμου Ιωάννου εκπροσωπούσε αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, Πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Επίσης μέλη της αντιπροσωπείας ήταν ο Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ, Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΕΣ και ο διάκονος Ανατόλιος Τσουριακώφ, στέλεχος του Τμήματος ως μεταφραστής. Συνολικά στη συνέλευση συμμετείχαν αντιπροσωπείας των 14 κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Η Επιτροπή ολοκλήρωσε την αναθεώρηση του σχεδίου κειμένου της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου «Ἡ συμβολή τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας εἰς ἐπικράτησιν τῆς εἰρήνης, τῆς δικαιοσύνης, τῆς ἐλευθερίας, τῆς ἀδελφοσύνης καί τῆς ἀγάπης μεταξύ τῶν λαῶν, καί ἄρσιν τῶν φυλετικῶν καί λοιπῶν διακρίσεων». Επίσης της επιμέλεια έτυχε και το εγκριθέν από την Γ’ Πανορθόδοξη Προσυνοδική Διάσκεψη του 1986 κείμενο «Η σπουδαιότης της νησείας και η τήρησις αυτής σήμερον».
Συμφώνως προς την απόφαση της ἐν Κωσνταντινουπόλει μεταξύ 6 και 9 Μαρτίου 2014 γενομένης Συνάξεως των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών η Προσυνοδική Πανορθόδοξος Διάσκεψη είναι εκείνη η οποία θα εξετάσει εἰς το περαιτέρω τα κείμενα της Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)