2/10/15

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Σαουδάραβας προστάτης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!!!

Σαουδάραβας προστάτης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!!!
Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Δεν πρόκειται για κακόγουστο ανέκδοτο, ούτε για φαντασιοκόπημα. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών διόρισε ένα Σαουδάραβα, τον διπλωμάτη  Φαϊζάλ Μπιν Χασάν Τραντ, επικεφαλής  της με σημαντική επιρροή συμβουλευτικής Επιτροπής του διακυβερνητικoύ Συμβουλίου για τα δικαιώματα του ανθρώπου.
Στο Συμβούλιο αυτό  συμμετέχουν εκπρόσωποι από 47 χώρες και    βρίσκεται στην υπηρεσία του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Ο Χασάν Τραντ εξελέγη επίσης επί κεφαλής  της ομάδας για τα δικαιώματα του ανθρώπου της περιοχής του Ειρηνικού και της Ασίας, της οποίας οι χώρες δεν εφαρμόζουν την παγκόσμια Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου του ΟΗΕ.
Το παράλογο του διορισμού στην τόσο νευραλγική θέση του Σαουδάραβα διπλωμάτη, τον οποίο αποκάλυψε η οργάνωση Παρατηρητήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον ΟΗΕ,  είναι ότι εκπροσωπεί τη χώρα, που εφαρμόζει αυστηρά τον ισλαμικό νόμο (Σαρία) και είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι απολύτως  παράλογο ο Τραντ να καλείται λ.χ. να προπαγανδίσει υπέρ της κατάργησης της ποινής του θανάτου, την ώρα που ο ίδιος έχει δηλώσει: «Η ποινή του θανάτου είναι νόμιμο μέτρο του δικαιώματος στη ζωή και του συμφέροντος της κοινότητας...». Όπως λέγει ο λαός «βάλανε το λύκο να φυλάει τα  πρόβατα».
Η ομοσπονδιακή κυβερνητική Επιτροπή των ΗΠΑ για τη Θρησκευτική Ελευθερία τοποθετεί τη Σαουδική Αραβία σε μια από τις υψηλότερες  θέσεις στον κατάλογο των χωρών που παραβιάζουν τη θρησκευτική ελευθερία. Πιο συγκεκριμένα η εν λόγω Επιτροπή στην έκθεση της για το 2015, περί της θρησκευτικής ελευθερίας, κατατάσσει τη Σαουδική Αραβία στις οκτώ χώρες με τις χειρότερες συνθήκες θρησκευτικής ελευθερίας. Οι υπόλοιπες επτά είναι: Βιρμανία, Κίνα, Ερυθραία, Βόρεια Κορέα, Σουδάν, Τουρκμενιστάν και Ουζμπεκιστάν.
Στη Σαουδική Αραβία δεν επιτρέπεται η ύπαρξη ναών άλλης θρησκείας, ούτε η ανοικτή παρουσίαση με οποιονδήποτε τρόπο της διαφορετικής θρησκευτικής πίστεως. Απαγορεύονται  ακόμη και οι κατ΄ οίκον συναθροίσεις, που έχουν θρησκευτικό χαρακτήρα. Τον περασμένο Αύγουστο άνδρες της θρησκευτικής αστυνομίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της πόλης Al Khafji, εισέβαλαν σε σπίτι της συνοικίας Aziziya και συνέλαβαν 27 χριστιανούς, με την κατηγορία ότι είχαν συγκεντρωθεί για να  προσευχηθούν και να διαβάσουν την Καινή Διαθήκη. Η Wikipedia σημειώνει πως η Σαουδική Αραβία εφαρμόζει «θρησκευτικό απαρτχάϊντ» σε βάρος των χριστιανών.
          Σημειώνεται ότι η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αρνήθηκαν να δεχθούν στο έδαφός τους πρόσφυγες από τη Συρία και από άλλες χώρες, παρά το ότι στη μεγίστη πλειονοψηφία τους αυτοί είναι σουνίτες μουσουλμάνοι. Και βεβαίως δεν είναι θέμα το πού να τους τακτοποιήσουν. Μόνο η Σαουδική Αραβία έχει διαθέσιμες 3.000.000 σκηνές πλήρως εξοπλισμένες και κλιματιζόμενες. Την ίδια ώρα η ίδια χώρα ευνοεί την προώθησή τους στην Ευρώπη και ειδικότερα στη Γερμανία. Μάλιστα η Σαουδική Αραβία πρότεινε στη Γερμανία να χρηματοδοτήσει την ανέγερση 200 τζαμιών, προς εξυπηρέτηση των μουσουλμάνων προσφύγων!...
          Ο διορισμός Σαουδάραβα διπλωμάτη σε ανώτατη θέση του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα προκαλεί και την εύλογη απορία γιατί τον αποδέχθηκαν οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαϊκές χώρες; Και επί πλέον, πώς είναι δυνατόν χώρες που παραβιάζουν με βάναυσο τρόπο τις αρχές του Χάρτη του ΟΗΕ όχι μόνο να παραμένουν μέλη του, αλλά διπλωμάτες τους να κατακτούν υψηλές θέσεις σ’ αυτόν, για να  υπερασπισθούν (υποτίθεται) αρχές και αξίες στις οποίες δεν πιστεύουν; Το πρόβλημα είναι ότι το πάθος της Δύσης  για το χρήμα και η προσκόλλησή της στον πρακτικό υλισμό πνίγουν τις παραδοσιακές αξίες της και καταργούν τις χριστιανικές αρχές της.
Μια εύλογη αιτία για τον διορισμό είναι πως πρόκειται περί «αμοιβής» της Σαουδικής Αραβίας, για την πετρελαϊκή πολιτική της, με την οποία διατηρούνται χαμηλές οι τιμές του πετρελαίου, κάτι που διευκολύνει τις οικονομίες των δυτικών χωρών. Άλλη είναι πως με τον πακτωλό ευρωδολαρίων, που διαθέτει η Σαουδική Αραβία εξαγοράζει τις συνειδήσεις των ισχυρών της Δύσης. Το πάθος του χρήματος και ο πρακτικός υλισμός οδηγούν τη Δύση στο ξερίζωμα των παραδοσιακών αξιών και στην κατάργηση των χριστιανικών αρχών της. Έτσι οι ηγέτες της την σπρώχνουν  προς ένα  μελλοντικό ανελέητο θρησκευτικό πόλεμο με το Ισλάμ, όπως πρόβλεψε ο Χάντινγκτον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)