8/2/16

Το βδέλυγμα εν τόπω αγίω - Το Ισλάμ στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΘΕΟΛΟΓΩΝ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ
Ανθίμου Γαζή 35 - 41222 ΛΑΡΙΣΑ
Τηλ. - Fax: 2410-618007
Λάρισα, 20-1-2016
ΤΟ ΒΔΕΛΥΓΜΑ ΕΝ ΤΟΠΩ ΑΓΙΩ
ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΘ
Τα παιδιά μας από φέτος καλούνται να επιλέξουν στο μηχανογραφικό και Ισλάμ!
       Από το 1941 λειτουργεί η Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης(ΑΠΘ), υπηρετώντας την Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση  και στελεχώνοντας με θεολόγους Εκπαιδευτικούς τα δημόσια σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Στη Θεολογική Σχολή η Θρησκειολογία ήταν και είναι ένα από τα βασικά μαθήματα και αντικείμενα του προγράμματός της.
Δυστυχώς αυτή η διαχρονική ομαλότητα στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ θραύεται τη φετινή χρονιά, εξαιτίας της επέμβασης της Πολιτείας. Η Πολιτεία, παραβιάζοντας τον διακριτό της ρόλο, αλλάζει το χαρακτήρα της Θεολογικής  Σχολής του ΑΠΘ, προσθέτοντας τμήμα (Κατεύθυνση) Ισλαμικών Σπουδών, όπου το Κοράνι θα διδάσκεται αποκλειστικά από Μουσουλμάνους ιμάμηδες, μουφτήδες και μουλάδες και καλεί τους υποψήφιους Έλληνες φοιτητές να δηλώσουν στις προτιμήσεις τους το τμήμα Μουσουλμανικών Σπουδών!
Αν είναι στις προθέσεις της Πολιτείας να ιδρύσει τμήμα Ισλαμικών Σπουδών και έχει τέτοια εντολή από τον Ελληνικό λαό μπορεί να το κάνει όποτε θέλει. Όμως είναι άδικο και ανέντιμο  να εντάξει και να συστεγάσει ένα τέτοιο αιρετικό τμήμα στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή της Θεσσαλονίκης, επιφέροντας σύγχυση στα ανύποπτα ελληνόπουλα και στήνοντας ένα πρωτοφανή μηχανισμό Μωαμεθανικής προπαγάνδας και εξισλαμισμού.
Στην εφημερίδα «Καθημερινή» πρωτοδημοσιεύτηκε άρθρο(10-1-2016) που πληροφορεί ότι το τμήμα Ισλαμικών Σπουδών, με τετραετές πρόγραμμα, μπαίνει από φέτος 2016-2017στο μηχανογραφικό των υποψηφίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ο Σύλλογος Θεολόγων Ν. Λάρισας διαμαρτυρήθηκε έγκαιρα στο παρελθόν για τη μεθοδευμένη και συντονισμένη προσπάθεια άλωσης της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης.
       Οι πειραματισμοί συστέγασης του Ισλάμ σε κάποια ξένα πανεπιστήμια και φυσικά στο Βατικανό, δεν συνιστούν καθόλου υπόδειγμα μίμησης για τις ανεξάρτητες επιλογές των Ορθοδόξων Χριστιανών. 
      Σήμερα, μετά τη δημοσίευση λειτουργίας τέτοιου τμήματος στη Θεολογική σχολή του ΑΠΘ προβαίνουμε και πάλι σε μια εντονότατη διαμαρτυρία προς τους παράγοντες του υπουργείου Παιδείας.
        Γιατί το υπουργείο με μια ισχνή μειοψηφία εκπαιδευτικών της Θεολογικής Σχολής και με μια ακόμα πιο ισχνή μειοψηφία Ορθοδόξων Ελλήνων επισκόπων θέλει να επιβάλει το τμήμα Ισλαμικών  Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ;
        Γιατί η Ελληνική Πολιτεία διαγράφει τις έντονες αντιδράσεις των Ελλήνων Ορθοδόξων από κάθε γωνιά της γης, την απόλυτη πλειοψηφία των Ελληνικών Μητροπόλεων και τη φωνή του Αγίου Όρους;
       Γιατί το υπουργείο Παιδείας προβαίνει σε διακρίσεις, θεσπίζοντας ότι το Κοράνι θα το διδάσκουν μόνο(SIC) μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, ενώ δεν θέλει να συμβαίνει το αντίστοιχο για την πλειοψηφία των Ορθοδόξων Χριστιανών;
        Ως παράρτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων Νομού Λάρισας απαιτούμε την άμεση αναστολή, απόσυρση ή ακύρωση της απόφασης λειτουργίας του μουσουλμανικού τμήματος εντός της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.
        Αυτή η απαίτησή μας είναι λογική και απολύτως σύμφωνη με την παράδοσή μας. Ανήκει στα αναφαίρετα δικαιώματα ενός Ορθόδοξου λαού να διδάσκονται οι μαθητές του στα σχολεία καιοι φοιτητές τουστις θεολογικές Σχολές την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη και Παράδοση. Ο Συναξαριστής Νεομαρτύρων  περιέχει τα βασανιστήρια του γένους μας, εξαιτίας της αγριότητας του Ισλάμ, τότε που δεν υπήρχε isis, Αλ Κάιντα, Μπόκο χαράμ και Τζιχάντ, αλλά μόνο το φιλικό και συνεργάσιμο σουννιτικό Ισλάμ.  
        Ωστόσο η Χριστιανική μας Ορθόδοξη Πίστη ήταν, είναι και θα είναι για πάντα ειρηνική, αληθινή, προφητική, αποκαλυπτική, μα ποτέ βίαιη και ακραία.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                   Η Γραμματέας

Δημήτριος Οικονόμου       Παναγιώτα Σταμάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)