28/10/16

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, Στις Βρυξέλλες εξελίσσεται ένα σχέδιο αποχριστιανοποίησης της Ευρώπης και πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση

«Στις Βρυξέλλες εξελίσσεται ένα σχέδιο αποχριστιανοποίησης της Ευρώπης και πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση» ανέφερε, μεταξύ άλλων, από το στρατιωτικό φυλάκιο του Αγίου Ευστρατίου, όπου βρίσκεται από σήμερα το μεσημέρι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος θα διανυκτερεύσει σήμερα μαζί με τους 150 κατοίκους του μικρού ακριτικού νησιού, επιθυμώντας να υπογραμμίσει την πολύτιμη προσφορά των Ελλήνων που ζουν στα σύνορα της πατρίδας.
Μετά την υποδοχή του στο νησί, ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τον Ι. Ναό Γεννήσεως, ενώ στη συνέχεια ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του Αγίου Ευστρατίου σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο.

Κατά την ομιλία του στην τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη ο Μακαριώτατος έστειλε μήνυμα ενότητας προς όλες τις κατευθύνσεις. «Η ιστορία έχει αποδείξει ότι ενωμένοι δε νικηθήκαμε ποτέ, όσες δυσκολίες και αν αντιμετωπίσαμε» σημείωσε. «Ήρθα να πάρω δύναμη και κουράγιο από εσάς» είπε απευθυνόμενος στους κατοίκους του Άη Στράτη.

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας Εκκλησίας και Πολιτείας, χαρακτηρίζοντάς το μονόδρομο για να ξεπεραστούν τα προβλήματα του τόπου. «Ο τόπος δεν πρόκοψε όταν βρεθήκαμε απέναντι ο ένας στον άλλο. Όταν υπήρξε συνεργασία απέδωσαν πολλοί και καλοί καρποί» πρόσθεσε. «Μόνο ενωμένοι οι Έλληνες, όλοι μαζί, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Aποχριστιανοποιηση και ταυτόχρονη ταλμουδοποιηση

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)