10/5/17

Καταγγελία της ΠΕΘ για προσπάθεια εκφοβισμού και παραπλάνησης συναδέλφων από Σύμβουλο του Υπουργείου Παιδείας

Δελτίο τύπου της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (ΠΕΘ) 
Καταγγελία της ΠΕΘ για προσπάθεια
εκφοβισμού και παραπλάνησης συναδέλφων
από Σύμβουλο του Υπουργείου Παιδείας
Σύμφωνα με ενυπόγραφες καταγγελίες, οι οποίες κατατέθηκαν στο ΔΣ της ΠΕΘ, ο Σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας   κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου περιφερόταν στο 2ο ΠΕΚ Αθηνών, στις 9/5/2017 και παραπλανούσε τους επιμορφούμενους  Θεολόγους λέγοντας τους ότι
«ας αντιδράει η ΠΕΘ όσο θέλει, η Εκκλησία έχει αποδεχθεί τα νέα Προγράμματα και έχει συμφωνήσει με το Υπουργείο και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) για την εφαρμογή τους στα σχολεία», προσπαθώντας έτσι, να τους εξουθενώσει ψυχολογικά και να κάμψει τις εντονότατες αντιδράσεις τους εναντίον των νέων Προγραμμάτων, οι οποίες είναι γενικευμένο φαινόμενο σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας επιχειρούνται οι επιμορφώσεις.
Σημειωτέον ότι, η Σύνοδος της Ιεραρχίας ούτε έχει λάβει ούτε έχει ανακοινώσει απόφασή της ότι συμφωνεί με τα νέα Προγράμματα Σπουδών.
Σε ερώτηση επιμορφούμενου Θεολόγου «επί ποίου επίσημου αποδεικτικού στοιχείου στηρίζετε αυτή σας την τοποθέτηση κ. Σύμβουλε (ότι η Εκκλησία συμφώνησε);», η απάντηση ήταν η σιωπή.
Η σιωπή επίσης,  ήταν η απάντηση σε επιμορφούμενο που ρώτησε: «Θα επιμορφώσετε και τους καθηγητές Θεολόγους των ετεροδόξων θρησκευτικών κοινοτήτων (Ρωμαιοκαθολικών, Μουσουλμάνων,  Εβραίων), της χώρας μας για τα νέα Προγράμματα;»
Σε άλλη περίπτωση πάλι ο κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου ακούγοντας τους προβληματισμούς συναδέλφου χτύπησε το χέρι του στο έδρανο και φώναξε με ένταση : «Εγώ είμαι ο Σταύρος Γιαγκάζογλου και Θεολόγους σαν κι εσένα θα τους κάνω ειδική επιμόρφωση τον Σεπτέμβριο».
Εκτός των παραπάνω προφορικών δηλώσεων, οι ανακοινώσεις της ΠΕΘ, που είχε τοιχοκολλήσει συνάδελφος επιμορφούμενος,  σκίστηκαν για να μην διαβαστούν.
Γιατί άραγε υπάρχουν αυτές οι αντιδράσεις, ο εκφοβισμός των συναδέλφων, η ειρωνεία, η αυταρχική συμπεριφορά; Είναι ξεκάθαρο πως με τραμπουκισμούς καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την επιβολή ενός μνημονιακού μαθήματος Θρησκευτικών και συντελείται ένας ψυχικός και πνευματικός βιασμός, σε βάρος της ψυχοπνευματικής ισορροπίας των καθηγητών και των μαθητών.  Σε ένα απόλυτα σκοταδιστικό κλίμα που θυμίζει σκοτεινές περιόδους της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας επιχειρείται η δήθεν επιμόρφωση των συναδέλφων Θεολόγων σε αντικείμενα που τους είναι ήδη γνωστά από την παιδαγωγική και διδακτική μεθοδολογία, αποκρύπτοντας τον πραγματικό χαρακτήρα του νέου Προγράμματος του μαθήματος των Θρησκευτικών, που δεν είναι άλλος από την επιβολή του θρησκευτικού συγκρητισμού και η προώθηση της ατομικής θρησκείας που θα είναι μείξη από στοιχεία διαφορετικών θρησκευτικών παραδόσεων.  
Θα συστήναμε αυτοσυγκράτηση σε όλους όσοι αντιμετωπίζουν τους επιμορφούμενους ως ανθρώπους που μπορούν είτε να εκφοβίσουν είτε να χειραγωγήσουν, ώστε να είναι πιο πειθαρχικοί στις εντολές τους.
Η ΠΕΘ καταγγέλλει τον κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου  γι΄  αυτή την τακτική εκφοβισμού (bullying), συναδέλφου, για την όλη προσπάθεια φασιστικής επιβολής των νέων Προγραμμάτων αλλά και γιατί σπεύδει να προκαταβάλει τη γνώμη της Εκκλησίας παρουσιάζοντας κάποιες, πιθανόν, θέσεις μελών της Επιτροπής της Εκκλησίας ως απόφαση του συνόλου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Η ΠΕΘ έχει ήδη απευθύνει επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο. Κατόπιν, όμως, των παραπάνω γεγονότων αναγκάζεται να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή αυτή και να απευθύνει και νέα, προκειμένου να λάβει υπεύθυνες απαντήσεις για τη «συμφωνία» της Εκκλησίας με την Πολιτεία.
Είναι η εποχή που ο καθένας μας με τη συμπεριφορά του γράφει τη δική του ιστορία και δίνει τη δική του μαρτυρία.
Το ΔΣ της ΠΕΘ

47 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και σε άλλες πόλεις θεολόγοι μας πληροφόρησαν ότι πιέστηκαν να εφαρμόσουν το ΠΣ. Εκβιάστηκαν πως οι διευθυντές δεν θΑ υπογράψουν τα θέματα από το βιβλίο των Θρησκευτικών και θα βρουν το μπελά τους.

Πολλοί συνάδελφοι που φέτος ξεκίνησαν τη διδασκαλία του νέου ΠΣ το εγκατέλειψαν, διότι αυτά που προβλέπει είναι "ασυνάρτητα", "χωρίς θεολογικά όρια", "ό,τι θέλει κάνει ο καθένας", οι μαθητές έχασαν την επαφή με το διάβασμα", "μπέρδευαν τις γνώσεις".

Πολλοί Θεολόγοι διαμαρτυρήθηκαν γιατί δεν ρωτήθηκε ο κλάδος τους πριν συνταχθεί το ΠΣ.

Υπεύθυνοι των σεμιναρίων για να κατευνάσουν τις αντιδράσεις των θεολόγων, τους είπαν να κάνουν υπομονή 2 χρόνια μέχρι να δουν τα αποτελέσματα αυτού του ΠΣ. Δηλ. "δούλευαν" τους συναδέλφους τους λέγοντας ψέματα, διότι το ΠΣ από το 2011 είναι σε πιλοτική εφαρμογή, οι διδάξαντες έχουν δώσει τις παρατηρήσεις τους και τα πορίσματα ουδέποτε δημοσιεύτηκαν, προφανώς διότι δεν συνέφεραν το ΠΣ και τους συντάκτες του. Ποιος, αλήθεια, θα είχε καλές ειδήσεις και θα τις έκρυβε, γνωρίζοντας μάλιστα πόσο ενδιαφέρον υπάρχει;

Συνάδελφοι ξυπνήστε. Συνειδητοποιείστε ότι η ηγεσία των συντακτών του ΠΣ συμπεριφέρονται ως δικτάτορες και δεν τους νοιάζουν ούτε οι δικαστικές αποφάσεις "ούτε η Εκκλησία, ούτε οι ιερείς, ούτε το Άγιο Όρος" είπε ένας σοφός εξ αυτών.

Δεν έχουν όμως σκεφτεί ότι οι δικτατορίες ανατρέπονται. Την έχουν άραγε ακούσει τη φράση "φωνή λαού, οργή Θεού". Μαζί με τον Ορθόδοξο λαό είναι φυσικό να είμαστε κι εμείς οι Θεολόγοι. Έχει ο Θεός για το πρόβλημα του ΠΣ. ΕΜΕΊΣ ΑΣ ΚΆΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΉΚΟΝ ΜΑΣ. Αυτό θα μετρήσει.

Το ΠΣ έχει καταγγελθεί ως εμφανώς αντισυνταγματικό και παράνομο. Στη περίπτωση του κ. Γιαγκάζογλου κ.α. ισχύει η ρήση "φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης". Αυτοί είναι παράνομοι με το ΠΣ που συνέταξαν, και δε σεβάστηκαν τις δικαστικές αποφάσεις για το αμιγώς Ορθόδοξο περιεχόμενο του ΜτΘ, εμάς επιδιώκουν να φοβηθούμε.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι επιλέγουν την πλήρη αποχή από τα σεμινάρια της ντροπής. Κανείς δεν μπορεί να τους υποχρεώσει να είναι παρόντες (χωρίς κάλυψη οδοιπορικών εξόδων και μάλιστα το απόγευμα!).
Άλλοι πηγαίνουν στα σεμινάρια και αντιδρούν. Βέβαια για τους επιμορφωτές ισχύει το γνωστό "στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα". Όμως κάποιοι άλλοι θεολόγοι παίρνουν λίγο θάρρος επειδή βλέπουν πως υπάρχουν αντιστάσεις, αντιδράσεις στα σχέδια Γιαγκάζογλου.

Ανώνυμος είπε...

σε ερώτηση συναδέλφου, πού αλλού εφαρμόζονται τέτοια προγράμματα και τέτοιες μέθοδοι διδασκαλίας;
η απάντηση ήταν: " παντού, και όσο για την μέθοδο, με την ερώτησή σου δείχνεις ότι δεν ξέρεις, πώς στο δημοτικό εφαρμόζεται χρόνια " ( έμμεση επίπληξη ή λάθος κάνω)
και στην επόμενη ερώτηση : μόνο στα θρησκευτικά; απάντηση: όχι, σε όλα ή και σε άλλα μαθήματα (δεν το θυμάμαι ακριβώς) ήδη ετοιμάζονται.

Ανώνυμος είπε...

Η δική μου κατάθεση εμπειρίας από τη Επιμόρφωση στο 1o ΠΕΚ Aθήνας :

1η Ημέρα Εργασιών,

Πράγματι ενεφανίσθη και σε εμάς ο πολύς κ. Γιαγκάζογλου με εμφανές άγχος, εκνευρισμό και με ύφος επιβλητικό - στην καλύτερη περίπτωση - διερχόμενος των αιθουσών επιμόρφωσης, λίγο πρίν το τέλος της πρώτης ημέρας την Δευτέρα 08/5/2017 περί της 19:50', ισχυριζόμενος εμφατικά ότι το ΝΠΣ Θρησκευτικών έχει τη συναίνεση και της Εκκλησίας με την οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, τα βρήκανε, συνεπώς, όπως διαβεβαίωνε, δεν υπάρχει πια κανένας λόγος αντιπαλότητας και σύγχυσης για τον Κλάδο την οποία καλλιεργούν ορισμένοι, όπως τόνισε. Διευκρίνισε πως τα Σεμινάρια γίνονται για την επόμενη Σχολική χρονιά και όχι για να καλύψουν την έλλειψη της φετινής ενώ σε ερώτημα κάποιας Συναδέλφου τότε γιατί τόση βιασύνη από την έναρξη της περυσινής χρονιάς για να επιβληθεί δεν λάβαμε συγκεκριμένη ή πειστική απάντηση, απλά αποποιήθηκε προσωπικών ευθυνών θεωρώντας το ως Πολιτική επιλογή δηλαδή έφταιγε ο αποδιοπομπαίος Φίλης. Εκφράζοντας άλλη Συνάδελφος τη εύλογη πικρία της πως εκοπίαζε τότε άσκοπα όλη τη χρονιά με τις φωτοτυπίες, άφησε σαφέστατα να διαφανεί ότι δεν θα αναζητηθούν ευθύνες από όσους εφάρμοσαν το Παλαιό Πρόγραμμα ή ακόμη και μεικτό.
Υποστήριξε πως θα επακολουθήσουν και άλλα Σεμινάρια από Σεπτέμβριο κυρίως από τους Σχολικούς Συμβούλους μας Α' Αθήνας όταν παρουσιαστούν ανάγκες εφαρμοστικές και για όσουν δυσκολεύονται ή αν προκύψουν πρόσθετες απορίες κατά την εφαρμογή του, που τη θεωρεί δεδομένη πλέον ... Υπογράμμισε πως για μεγάλο χρονικό διάστημα κοιμάται μόνον για τρείς ώρες ενώ τόσο αυτός όσο και οι συνεργάτες του δεν έχουν πάρει ούτε ένα Ευρώ από την εκπόνηση και την προώθηση του Προγράμματος αυτού δηλαδή δρούν αφιλοκερδώς !! Σε άλλη ερώτηση Επιμορφουμένης Συναδέλφου γιατί να γίνονται βράδυ και όχι πρωϊ που είναι και άδειο το ΠΕΚ, επικαλέσθηκε πως αυτό προσκρούει στη Νομοθεσία η οποία προβλέπει πως για την είσπραξη χρημάτων από ΕΣΠΑ επιβάλλεται η διοργάνωση Σεμιναρίων εκτός εργασιακού ωραρίου, επομένως απόγευμα. Ολοκληρώνοντας, όλα οδεύουν καλά και ωραία, για εκείνον. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν τελείωσε το λόγο του προσπάθησε ο παριστάμενος Σχολικό μας Σύμβουλος να μας προτρέψει να τον χειροκροτήσουμε δίνοντας το καλό ή οσφϋοκαμπτικό παράδειγμα πρώτος… αλλά ουδείς Συνάδελφος - προς τιμή μας - δεν το έπραξε.

Επειδή δεν θέλω να σας κουράσω περισσότερο, όποιος επιθυμεί και μου το ζητήσει θα αναφέρω τι αξιοσημείωτο συνέβη και τη 2η Ημέρα Εργασιών της Επιμόρφωσης, ενός Προγράμματος Σπουδών που κατά τη γνώμη μου είναι περίπου ανεφάρμοστο πρακτικά, πολύ ασαφές ή εν μέρει και χαοτικό, λόγω των αθλίων από κάθε άποψη συνθηκών που επικρατούν στο μέσο συνοικιακό Δημόσιο Σχολείο του σήμερα, μετεξέλιξη και κάπως κακέκτυπο του Παλαιού Προγράμματος της μεταρρύθμισης Γ. Αρσένη από το 1998 και εμπεριέχει την αντίφαση μέσα του, διότι ενώ φαίνεται να βασίζεται στην Ορθόδοξη Παράδοση - στοιχείο που υπερτόνισε ανεπιτυχώς και ο κ. Γιαγκάζογλου, επί λέξει είπε Ορθοδοξότατο!!, - δυστυχώς αυτό ανατρέπεται και αποδομείται εντέχνως και συγκεκαλυμμένα μέσω του όλου πνεύματος της γενίκευσης και την έντονη εγκοσμίκευση από την οποία διακατέχεται αυτό.

Ανώνυμος είπε...

θαυμάσιες ειδήσεις, θαυμάσια σχόλια! Η ρουφιανιά και το κουτσομπολιό στην υπηρεσία του "ορθόξοξου" μαθήματος των Θρησκευτικών!

Ανώνυμος είπε...

Ποιος προσπαθεί να εκφοβίσει ποιον; Ας το κρίνουν οι νουνεχείς αναγνώστες σας.

Ανώνυμος είπε...

Έλα Χριστέ και Παναγιά, τί είναι όλοι τούτοι εδώ που αντί της αγάπης σπέρνουν το μίσος.

Μόνο ο σταυρός και τα καρφιά σάς λείπουν. Αν πάρετε κι αυτά θα σταυρώσετε τους πάντες.

Που είσαι Θεέ μου!

Ανώνυμος είπε...

Καλά θυμάσαι συνάδελφε. Όπως ίσως γνωρίζεις από την έρευνα της ΠΕΘ, το εν λόγω ΠΣ το ταυτίζει η Arigatou με το δικό της Πρόγραμμα LTLT (Learning To Live Together). Σε ένα έγγραφο της Arigatou αναφέρεται ότι τα σεμινάρια στο ΠΣ -LTLT "αφορούν στο ΜτΘ, στη Φυσική Αγωγή, στην Πολιτική Αγωγή και στη γενική Παιδεία, στα διαφορετικά τους εκπαιδευτικά περιβάλλοντα".
Καλά κατάλαβες. Παντού σιγά σιγά θέλουν να βάλουν χέρι, γιατί τους ενδιαφέρει όλοι να αποκτήσουμε μια κοινή ελεγχόμενη πνευματικότητα, αυτήν που αυτοί αποφασίζουν για εμάς...
Το έγγραφο μπορείς να το αναζητήσεις στη διεύθυνση:
The Learning to Live Together manual is introduced to formal education teachers in Athens
https://ethicseducationforchildren.org/en/news/latest-news/289-the-learning-to-live-together-manual-is-introduced-to-formal-education-teachers-in-athens

Αντιοικουμενιστής είπε...

Αγαπητοί θεολόγοι της ΠΕΘ, ή προσποιείσθε ότι δεν αντιλαμβάνεσθε ή προσπαθείτε όπως πείσητε ημάς ότι είσθε υπέρ του δέοντος αφελείς; Ομολογώ ότι αδυνατώ να πιστέψω έστω μία εκ των προαναφερθέντων υποθέσεων! Απευθύνεσθε εις τον μακαριότατον, όπως πράξη τι; Να μαλώση, τον μέχρι πρότινος, εκ των πλέον στενών συνεργατών του, Σταύρον Γιαγκάζογλου; Ου γινώσκετε, οι μόνοι παροικούντες εν Ιερουσαλήμ, τας απόψεις του μακαριοτάτου δια τον οικουμενισμόν και τα άθρησκα – διαθρησκειακά θρησκευτικά; Δια τούτο θα σας διηγηθώ μιαν ιστορίαν. Εις τας αρχάς της δεκαετίας του 1980, τις νατοϊκός αξιωματούχος ερώτησε έντρομος τον Αμερικανόν Πρέσβυν «δεν ανησυχείτε εκ των δηλώσεων του Α. Παπανδρέου δια τας Αμερικανικάς βάσεις και τα εν γένει συμφέροντα της Αμερικής εις την Ελλάδαν»; Και ο Πρέσβυς απήντησε: «Αγαπητέ, δεν συντρέχη τις λόγος ανησυχίας, καθότι δεν μας ενδιαφέρει τι λέγη ο Α. Παπανδρέου, αλλά τι πράττει»! Ομοίως, αγαπητοί της ΠΕΘ, είναι ανόητον όπως εστιάζετε εις το τι λέγη ο μακαριότατος, αλλά θα ήτο σοφότερον όπως εστιάζετε εις το «τι πράττει»… Ωφελιμότερον όμως είναι όπως εστιάσωμεν εις το τι πρέττετε σεις: Προσφάτως οργανώσατε μιαν ημερίδαν εις την συμπρωτεύουσαν δια το που οδεύη η Παιδείαν εις την Πατρίδαν ημών. Και αντί να προσκαλέσητε τους μαχητάς π. Θεόδωρον Ζήσην και π. Νικόλαον Μανώλην, σεις υπολογίσατε τας φοβέρας του πολιτικού και εκκλησιαστικού συστήματος και φωνάξατε τον παναγιώτατον Άνθιμον, ος ουκ απολλύει την ευκαιρίαν όπως χειροκροτεί, εντός των Ιερών και Πανσέπτων Ναών, τους δυσμενεστέρους νεοταξίτας πολιτικούς. Τώρα, ακριβώς τι ζητείτε; Εάν ο σύμβουλος του ιδρύματος από – εκπαιδευτικής πολιτικής απείλησε, καθύβρισε ή προπηλάκισε τινά συνάδελφον θεολόγον, οφείλετε όπως αναφέρετε το συμβάν εις τας αρμοδιάς υπηρεσιακάς αρχάς και νομικάς υπηρεσίας δια την τιμωρίαν αυτού. Τα υπόλοιπα είναι άνευ νοήματος. Και θα παραμείνουν άνευ νοήματος, όσο παραμένετε οπαδοί φανεροί ή κρυφοί, της εν Κολυμπαρίω ψευδοσυνόδου. Τα διαθρησκειακά, άθρησκα θρησκευτικά είναι ο απότοκος του οικουμενισμού και της θυγατρός, οίαν εγέννησε αυτός μετά του τεκτονισμού, ψευδοσυνόδου του Κολυμβαρίου, δυστυχώς… Αδελφοί, φεύγετε των οικουμενιστών, φιλοοικουμενιστών και κρυφοοικουμενιστών, ως τις φεύγη εκ του όφεως, γρηγορείτε και προσεύχεσθε… Χριστός Ανέστη!

Ανώνυμος είπε...

Να μας εξηγήσει καλύτερα ο κ.Γιαγκάζογλου τι εννοεί όταν λέει στον συνάδελφο θεολόγο σαν και εσενα θεολογους θα τους κάνω ειδική επιμόρφωση τον Σεπτέμβριο;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος 10 Μαΐου 2017 - 7:55 μ.μ.
Μάλλον αγνοεί ή κάνει πως δεν ξέρει κάτι που σχεδόν όλοι ξέρουν ότι στα Δημοτκά λίγοι δάσκαλοι διδάσκουν το μάθημα... εδώ και χρόνια...Ποιές μεθόδους επομένως εφαρμόζουν; Τι κάνει το Υπουργείο Α-παιδείας γα αυτό;

Ανώνυμος είπε...

10 Μαΐου 2017 - 10:12 μ.μ.
Το μίσος που το είδατε; Απαγορεύεται να ανταλάσσουμε τις εμπειρίες μας και να κάνουμε κριτική καλοπροαίρετη(από την πλευράμου τουλάχιστον;Μας καίει όλους το θέμα και δεν εννοώ μόνο τους καθηγητές...Εκτός αν θεωρείτε ότι είμαστε υποχρεωμένοι ως νοματαγείς δημόσιοι υπάλληλοι να εφαρμόσουμε τα νέα ΠΣ ( όπως μας είπε η δική μας σύμβουλος ) επειδή κάποιοι το αποφάσισαν και προσπαθούν με το έτσι θέλω να τα επιβάλλουν και επειδή πήραν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Ανώνυμος είπε...

Κανείς να μην παρακολουθήσει παράνομα θρησκειολογικά σεμινάρια επιμόρφωσης.

Κ.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε της 10 Μαΐου 2017 - 9:49 μ.μ. :
Από πότε η αποτύπωση της πραγματικότητας θεωρείται ''ρουφιανιά και κουτσομπολιό''; Λυπάμαι αλλά, τουλάχιστον εγώ, Απολογητής και Συνήγορος υπεράσπισης του Προγράμματος - Γιαγκάζογλου δεν πρόκειται να γίνω. Συνεπώς τους χαρακτηρισμούς σου για ρουφανιά κτ.λ. αναζήτησέ τα αλλού και κατά προτίμηση στον εαυτό σου. Πράγματι, το ΝΠΣ βρίσκεται « στην υπηρεσία του "ορθόδοξου" μαθήματος των Θρησκευτικών! » αλλά ψευδεπίγραφα και για το θεαθήναι.

Ανώνυμε 10 Μαΐου 2017 - 10:12 μ.μ. :
Ποιός παραπληροφορεί και σπέρνει το μίσος, εκτός εάν μας προϊδεάζεις για το ποιόν σου... Όσο για το '' Μόνο ο σταυρός και τα καρφιά σάς λείπουν. Αν πάρετε κι αυτά θα σταυρώσετε τους πάντες. '' απηύθηνέ τα στον κ. Γιαγκάζογλου και τους πάσης φύσεως θιασώτες του, διότι εμείς οι αντιτιθέμενοι δεν διαθέτουμε, ούτως ή άλλως, Σταυρό και καρφιά αφού τα χρησιμοποίησαν όλα εκείνοι προκειμένου να σταυρώσουν το Παλαιό πρόγραμμα - για να μην πω και συνολικά - του Μαθήματος των Θρησκευτικών.

Αγαπητέ Αντιοικουμενιστή,

Επειδή σέβομαι τις απόψεις σου, παρακαλώ να με εξαιρέσεις από τα απαξιωτικά Σχόλιά σου '' Αγαπητοί θεολόγοι της ΠΕΘ, ή προσποιείσθε ότι... εκ των προαναφερθέντων υποθέσεων! '' καθότι δεν ανήκα ποτέ στην Π.Ε.Θ. ή σε κάποια Παραεκκλησιαστική Οργάνωση, είμαι κάθετα και διαχρονικά αντίθετος με την υποταγή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στον Παπικό θρόνο αλλά και δεν θεωρώ τον Μακαριώτατο έναν εμπνευσμένο Ιεράρχη. Επίσης είναι δικαίωμά σου να μην πιστεύεις τη μαρτυρία μου της 10 Μαΐου 2017 - 9:44 μ.μ.. Λυπάμαι! Πρόσεξε μόνον μην ξυπνήσεις κι εσύ μίαν ωραίαν πρωϊαν και αναγκαστείς να αντικρίσεις κατάματα, αποδεχόμενος πλέον, την αλήθεια των περιγραφομένων μου. Αληθώς Ανέστη !

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι και θεολόγοι, Χριστός ανέστη.
Σκέπτομαι ότι παρά την αντίδραση για το ΝΠΣ , με τα σεμινάρια των ημερών βγήκε κάτι πολύ καλό απ΄την πρώτη μέρα. Οι μετέχοντες στα σεμινάρια πήραν μια προσωπική γεύση όσων άκουγαν να λέει η ΠΕΘ, την οποία όμως παρουσίαζαν ως φανατική και οπισθοδρομική, για λόγους τακτικής, οι συντάκτες του ΠΣ και οι περί αυτών στο ΙΕΠ-ΥΠΕΠΘ και στον ΚΑΙΡΟ.

Στα σεμινάρια αποκαλύπτεται όλη η σκόπιμη διάλυση του ΜτΘ με το ΠΣ. Αυτές οι δυσμενείς προσωπικές εμπειρίες των συμμετεχόντων στα σεμινάρια κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα σ' όλη την Ελλάδα. Παύει πια να είναι θέμα τι λέει η ΠΕΘ. Γίνεται θέμα των εκπαιδευτικών, κι αυτό μετράει: ΤΙ ΛΕΝΕ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΤΟ ΠΣ.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε "11 Μαΐου 2017 - 21:17", ουκ ανεφέρθην εις το σχόλιό σου, ουδέ και εις σχόλιον ετέρου τινός σχολιαστή. Το σχόλιόν μου αφορούσε αποκλειστικώς και μόνον το άρθρον ο αναφερόταν εις την καταγγελίαν της Π.Ε.Θ. δια εκφοβισμόν των συναδέλφων εκπαιδευτικών θεολόγων εκ μέρους του Σταύρου Γιαγκάζογλου. Δια το σχόλιον υμών ουδεμιάν αμφισβήτησιν υπενήχθην, ουδέ ελάχιστον τι. Ως εκ τούτου όσα αναφέρετε δι' εμέ ουδόλως με αφορούν. Αδελφοί, φεύγετε των οικουμενιστών, φιλοοικουμενιστών και κρυφοοικουμενιστών, ως τις φεύγη εκ του όφεως, γρηγορείτε και προσεύχεσθε΄... Χριστός Ανέστη!

Ανώνυμος είπε...

Τί εννοείς ανώνυμε 9:17 μ.μ. ως "Παραεκκλησιαστική Οργάνωση";
Έχεις χάψει τις συκοφαντίες του αρχιεπισκόπου Σεραφείμ που έτσι συκοφαντούσε τις Ορθόδοξες ιεραποστολικές Οργανώσεις;

Ευγένιος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Αντιοικουμενιστή :
Εάν το αρχικό σου Σχόλιο δεν προσέβαλε την αντικειμενικότατη Μαρτυρία μου, της 10 Μαΐου 2017 - 9:44 μ.μ., όντως - και χαίρομαι γι' αυτό - δεν σε αγγίζει ή δεν σε αφορά και η Απάντησή μου, που συμπεριελάμβανε κι εσένα. Παρόλα ταύτα θεωρούμενη και ως απλή διευκρίνηση, πρός όλους, εξακολουθεί και πάλι να μην χάνει την αξία της.

Άκουσε Ευγένιε :
Ήταν αναγκαίον να προβώ σε αυτήν την διευκρίνηση επειδή υπάρχει πάντοτε και κάποιος ( συγκεκριμένος άραγε ;) εγκάθετος και υπερασπιστής του ΝΠΣ ο οποίος οσάκις υπεραμυνόμαστε εμείς οι υπόλοιποι του Παλαιού Προγράμματος ή της Ορθόδοξης Παράδοσης, μάς ειρωνεύεται ή μάς λοιδορεί πως δήθεν ανήκουμε στην Π.Ε.θ. ή σε άλλες Οργανώσεις. Από εκεί και πέρα, δεν αντιλαμβάνομαι την αναίτια φραστική σου επίθεση καθότι δεν συμπαθούσα ούτε τον εν λόγω Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο, κυρίως επειδή εξελέγη επί Χούντας ... Επομένως, δεν έχω ΄΄ χάψει τις συκοφαντίες του ΄΄ ούτε κανενός επειδή δεν είμαι το άτομο που εθίζεται σε αυτή το νοοτροπία.
Εν πάση περιπτώσει - για να το τελειώνουμε - φυσικά και δεν θεωρώ αποδοκιμαστέους όσους ανήκουν σε αυτές ούτε όμως - πρόσεξε - πρόκειται και να παίξω ρόλο ΙMTERPOL ή F.B.I. σχετικά με τους σκοπούς ή τους στόχους που εξυπηρετούν, καθόσον προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να εγγραφώ - και είναι νόμιμο δικαίωμά μου - σε αυτούς. Τώρα, εάν σε ορισμένα θέματα ή κάποια στιγμή συμβαίνει να συμπίπτουν οι απόψεις μου ( με οποιουσδήποτε ), δεν το θεωρώ - ούτε είναι - κάτι το επιλήψιμο. Κατανοητόν ;

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι δεν είναι ώρα για άλλα θέματα. Να δούμε πως θα σωθεί το ΜτΘ από το ΠΣ. Έχει μεγάλη σημασία να μη φθείρεται η ενότητα των θεολόγων με ψιλοαντιπαραθέσεις -αντιρρήσεις. Να δούμε πως θα συντονίσουμε τις προσπάθειές μας.

Ανώνυμος είπε...

Χθες το μεσημέρι στάλθηκε από το ΙΕΠ ένα email στους θεολόγους και τα σχολεία της Θεσπρωτίας ότι η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη επιμόρφωση δεν θα γινόταν δια ζώσης αλλά μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω τεχνικού προβλήματος.
Σήμερα Παρασκευή ήρθε άλλο email που λέει ότι η επιμόρφωση τελικά θα γίνει κανονικά δια ζώσης αφού το πρόβλημα λύθηκε.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε , 12 Μαΐου 2017 - 11:05 μ.μ. :
Δεν ήμουν, εγώ, αυτός - και φαίνεται ξεκάθαρα από τα ανωτέρω - που προκάλεσα '' ψιλοαντιπαραθέσεις - αντιρρήσεις.΄΄ Από ό,τι διαπίστωσα στο 1ο Π.ΕΚ. η ενότητα των θεολόγων έχει φθαρεί προ πολλού και έκαστος επιθυμεί να τα έχει καλά με όλους και με όλα. Άρα, η εφαρμογή του ΝΠΣ ήταν μόνον η χαριστική βολή. Ήμουν ο μόνος - το αντιλαμβάνεσαι ; - ο μόνος που ύψωσε το Επιστημονικό του ανάστημα μέσα στο τμήμα μας, όταν τη δεύτερη ημέρα του Σεμιναρίου ΄΄ πλύσης εγκεφάλου '' δηλαδή την Τρίτη 09/5/2017 περί της 14:45' ο έτερος υπερ-νοήμων - σοφιστής ονόματι κ. Κουκουναράς - Λιάγκης διερχόμενος των αιθουσών Επιμόρφωσης, αμφισβήτησε ευθέως την Παιδαγωγική και Διδακτική μας κατάρτιση θεωρώντας την περίπου ανύπαρκτη, πράγμα που ανοίγει το δρόμο για πολλαπλές επιπτώσεις... Όταν διαμαρτυρήθηκα ότι έχουμε κάνει Παιδαγωγικά - Διδακτική, Χριστιανική Παιδαγωγική , Εξελικτική Ψυχολογία κ.α. το άτομο ισχυρίστηκε εμφατικά πως είναι παρωχημένη, ελλιπής ως παρασχεθείσα από Καθηγητές άλλων Σχολών!! και όταν του είπα πως θα πρέπει να σεβόμαστε τους Καθηγητές που είχαμε χάριν των οποίων - και ο Θεός να τους συγχωρέσει - γίναμε Επιστήμονες, διότι τέτοιου διαμετρήματος, δυστυχώς δεν υπάρχουν σήμερα, αντέτεινε αιφνιδιασμένος πως εκείνοι δεν ήταν Θεολόγοι. Τότε, του απάντησα ερωτώντας το αυτονόητο : Αίρει αυτό την Επιστημονική μας κατάρτιση ; Με κοίταγε έκπληκτος, επαναλαμβάνοντας την ίδια φράση,΄΄ αλλά δεν ήταν Θεολόγοι΄΄. Εκνευρισμένος του ανταπάντησα πως λυπάμαι αλλά τα Πανεπιστήμια του ΄50 και του ΄60 - ακόμη και του ΄80 - ήταν χώροι ιεροί και παρείχαν συστηματική γνώση - αποχώρησε προσκαλώντας μας να εγγραφούμε στο Τμήμα Παιδαγωγικής της Σχολής μας, όπου διαπρέπει ο ίδιος ( αν θυμάμαι καλά ως Διδάσκων ), για Μεταπτυχιακές Σπουδές. Είπε ακόμη ότι πέρασε από την Μέση Επαίδευση για 10 χρόνια και τόνισε κι αυτός πως δεν πήρε ούτε ένα Ευρώ από την συνεισφορά του στο Νέο Πρόγραμμα.! Τα συμπεράσματα δικά σας για το εάν, που, πως, πόσο, από πότε και με ποιούς έχετε κυριολεκτικά μπλέξει..
Όμως απευθύνω προς όλους σας δύο Ερωτήματα : Υπάρχουν σήμερα Πανεπιστημιακοί Καθηγητές όπως οι αείμνηστοι Ξ. Ζολώτας, Π. Κόκκαλης, Α. Δανασσής - Αφεντάκης, Ι. Παρασκευόπουλος, ή για να αναφέρω τους δικούς μας Κ. Γεωργούλας, Α. Χαστούπης, Π. Τρεμπέλας, Β. Ιωαννίδης, Π. Μπρατσιώτης, Β. Στεφανίδης, Λ. Φιλιππίδης κ.α. Μιλάμε για Προσωπικότητες, όχι για ό,τι και ό,τι. Επίσης είναι δυνατόν λογικά να αμφισβητείται η Παιδαγωγική και Διδακτική κατάρτιση όσων έχουν διαγωνιστεί και συνεπώς εξεταστεί η επάρκειά τους, σε Δημόσιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ; Πείτε καλύτερα κύριοι του ΙΕΠ πως στήνεται ένα σκηνικό απολύσεων μέσω Αξιολόγησης και το ΝΠΣ καθίσταται απλά το χειρουργικό εργαλείο ή μάλλον είναι ό,τι ήταν και το παρακρατικό τρίκυκλο στη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Μόνη λύση ανατροπής πια : O Θεός καθώς και το Συμβούλιο Επικρατείας, διαφορετικά είμαστε άξιοι της τύχης μας και της χρόνιας χειμερίας νάρκης του Κλάδου μας. Τι κρίμα …

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 10:19 μ.μ. προσέχτε τί γράφετε απο την επόμενη φορά για να μην συκοφαντείτε ανθρώπους αφιερωμένους στην Εκκλησία ως παρεκκλησιαστικούς. Μάθετε να ζητάτε και συγγνώμη όταν σφάλλετε. Μην το βλέπετε σαν κακό.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11:05 μμ
Δεν είναι ψιλοαντιπαραθέσεις οι συκοφαντίες προς αφιερωμένους ανθρώπους της Εκκλησίας. Αν σας συκοφαντούσαν εσάς τί θα λέγατε;

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ο κόσμος χάνεται και εμείς το χαβά μας...Μία από τα ίδια και στο δικό μου ΠΕΚ.1η μέρα:η επιμορφώτρια δεν απάντησε σε κανένα από τα καίρια γνωστά ερωτήματα αλλά τόνισε συνεχώς το εξής αμίμητο "εμένα αυτά μου είπαν να σας πως".2η ημέρα:η επιμορφώτρια,πιο έμπειρη και εφυής κατάφερε να κατευνάσει τους εκπ/κους αλλά αφήνοντας αναπάντητα πολύ βασικά ερωτήματα " σας φαίνομαι για μη ορθόδοξη;" τάδε έφη η ίδια σε ερώτημα για τον μη ορθόδοξο χαρακτήρα του μθ.Γενικό συμπέρασμα: έκδηλη αγωνία και φόβος συναδέλφων, αγωνία και άγχος για την επιβολή των ΠΣ από τους επιμορφωτές.
( ελάχιστοι ήταν αυτοί που αρέσκονταν στα ΝΠΣ)

Ανώνυμος είπε...

Τα πράγματα είναι δεδομένα.
Οι "εκσυγχρονιστές" θεολόγοι των ΝΠΣ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τα προγράμματά τους. Αφού χαρακτηριστικό τους είναι η εκκοσμίκευση και θεωρούν τα εσωτερικά τους κόμπλεξ ως αιτία να φέρουν την επανάσταση στο θεολογικό χώρο.
Καλές οι αντιδράσεις και ορθές. Αλλά είναι πλέον αργά. Με την προδοτική στάση των εκσυγχρονιστών θεολόγων ΚΑΙ της διοικούσας Εκκλησίας η δεδηλωμένα αθεϊστική κυβάρνηση ολοκλήρωσε πια το έργο της για το μάθημα των Θρησκευτικών. Τα παλαιά βιβλία σε λίγες μέρες θάπτονται στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, οι φάκελοι μαθητή τυπώνονται και τα επιμορφωτικά σεμινάρια τίθενται ως τελευταία πινελιά προετοιμασίας της πλήρους και γενικευμένης εφαρμογής των ΝΕΩΝ Θρησκευτικών.
Οι παραδοσιακοί θεολόγοι οφείλουν να αυτοργανωθούν. Έχουν μπροστά τους όλο το καλοκαίρι. Σημειώσεις, φωτοτυπίες, χριστιανικές εικόνες, ύμνοι, αντίγραφα αποσπασμάτων της Αγίας Γραφής και των Συναξαρίων των αγίων, φύλαξη αντιτύπων παλαιών βιβλίων Θρησκευτικών (μαζέψτε όσα απέμειναν στα σχολεία, θα σας χρειαστούν) και για τη διατήρηση της εσωτερικής τους ηρεμίας πλήρης αγνόηση των απειλών και εντολών των εκσυγχρονιστών θεολόγων του ΙΕΠ και των Σχολικών Συμβούλων. Τόσα χρόνια τους είχαν ξεχασμένους, τώρα θυμήθηκαν να τους επιμορφώσουν; Κόψτε τους τον βήχα. Κρατήστε στάση αυστηρή απέναντί τους. Είναι φοβισμένοι γιατί βαθιά μέσα τους ίσως απέμεινε κάτι που τους ελέγχει για τα εκσυγχρονιστικά παραστρατήματά τους.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 13 Μαΐου 2017 - 6:49 π.μ. και 13 Μαΐου 2017 - 6:51 π.μ. :
Νομικά και Ηθικά δεν υφίσταται καμία συκοφάντηση, επομένως δεν τίθεται και θέμα καμίας συγνώμης. Το να κάνει κάποιος οποιοαδήποτε προσωπική επιλογή όπως να μην ανήκει στην Π.Ε.Θ. ή σε Παραεκκλησιαστικές ή όπως το ονομάζεις εσύ - δεν θα διαφωνήσω στην ονομασία - Ορθόδοξες Ιεραποστολικές Οργανώσεις ή άλλον Σύλλογο, Σωματείο ή ένα Πολιτικό Κόμμα δεν σημαίνει αυτομάτως πως είναι και εναντίον των άλλων, πόσω μάλλον ότι προτίθεται ή ακόμη πως τους συκοφαντεί. Λυπάμαι αλλά εάν κάποιος έχει ή εξακολουθεί να έχει προκαταλήψεις, ιδεοληψίες και εμμονές οποιουδήποτε τύπου, δεν ευθύνομαι εγώ για αυτό. Σύστασή μου φιλικά, εσείς να '' προσέχτε τί γράφετε απο την επόμενη φορά για να μην συκοφαντείτε ανθρώπους '' μη αφιερωμένους στην τυχόν Οργάνωσή σας και να΄΄ Μάθετε να ζητάτε και συγγνώμη όταν σφάλλετε.΄΄ αλλά από τον ίδιο σας τον εαυτό, για να μην αυτό-εκτίθεστε ξανά ΄΄ Μην το βλέπετε σαν κακό.΄΄ Εάν και πάλι δεν θέλετε να πειστείτε, πολύ ευχαρίστως, είστε ελεύθερος από εμένα να προσφύγετε στην Ελληνική Δικαιοσύνη ώστε να διαπιστώσετε εάν ισχύει και που ή πως στοιχειοθετείται κατηγορία ότι όποιος δεν ανήκει ή δεν εκθειάζει Οργανώσεις ( παρά ή πέριξ ή πλησίον δηλ. κοντά ή δίπλα στην Εκκλησία ) συνεπάγεται ότι και συκοφαντεί δηλαδή « κατηγορεί αυτές δολίως και προς ίδιον όφελος ». Άς μην δημιουργούνται λοιπόν εντάσεις εκ του μη όντως, άλλως θα πρέπει να εκλαμβάνονται αυτές ως προσπάθεια στοχοποίησης όσων Συναδέλφων μάχονται κατά του πανθρησκειακού ΝΠΣ και συγχρόνως αποπροσανατολισμού του Κλάδου, με το να καταπιάνεται κανείς από μια λέξη...

Ανώνυμος είπε...

Ταλιμπανισμός, φονταμενταλισμός και πολλά άλλα θλιβερά, γραφικά και αθεολόγητα, από τους κατηγόρους των ΝΠΣ στο μτΘ. Μόνο για αφελείς και αθεολόγητους οι ψευδείς κατηγορίες και λίβελοι της ΠΕΘ.

Και μια απορία, ποιοι τελικά διοικούν την ΠΕΘ; Γιατί εδώ που έχουμε φτάσει, αυτό που εισπράττει ένας νοήμων άνθρωπος είναι το εξής: μύδρους από "μισαλλόδοξους σταυροφόρους" και "παραληρηματικούς αιρεσιοκτόνους".

Ο Θεός να μας φυλάξει από δαύτους.

Ανώνυμος είπε...

Η ακραία ΠΕΘ και τα "καλά παιδιά" του ΚΑΙΡΟΥ και του Γιαγκάζογλου!
Βαρεθήκαμε να ακούμε το ίδιο παραμύθι.
Φτάνει πια.
Προς τους συναδέλφους θεολόγους λέω για τα νέα ΠΣ, τους συντάκτες και τους επιμορφωτές τους: ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟΥΣ. Κάντες στις τάξεις ορθόδοξο μάθημα σύμφωνο με τη θεολογία που γνωρίζετε.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε συκοφάντη 11:21 πμ συνεχίζεις αμετανόητος να συκοφαντείς τις ορθόδοξες ιεραποστολικές Αδελφότητες σαν "παρεκκλησιαστικές" και να μην ζητάς συγγνώμη όπως πρέπει.

Αν είναι ορθόδοξες τότε δεν είναι παρεκκλησιαστικές και εσύ τις συκοφαντείς. Άνοιξε κανένα λεξικό να δεις τί θα πει "παρεκκλησιαστικός" και πάψε να σφυρίζεις αδιάφορα όταν συκοφαντείς.

Ορθόδοξος Έλληνας

Ανώνυμος είπε...

Δεν σε υποχρέωσε κανείς 11:21 πμ να τις επαινέσεις. Τουλάχιστον όμως μην τις συκοφαντείς σαν παρεκκλησιαστικές.

Ανώνυμος είπε...

Να γιατί αντιστεκόμαι στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών των Θρησκευτικών ! Δεν θέλω να ταυτιστώ με εκπροσώπους του Νεοπρογραμματισμού, ( ένα ικανό δείγμα γραφής πήραμε όλοι από το κήρυγμα του κυρίου Συνάδελφου 13 Μαΐου 2017 - 11:57 π.μ. ) τα αφοριστικά μηνύματα των οποίων αναβιώνουν και αποπνέουν Μεσαίωνα, που υποτίθεται τον καταδικάζουν !! Αυτό λοιπόν το ύφος και το ήθος επαγγέλονται όσοι επιδιώκουν την εφαρμογή του ; Πραγματικά, Θα το ζήλευε και ο Πάπας Ιννοκέντιος ο ΙΙΙ, κατά τη σύλληψη της ιδέας της Ιεράς Εξέτασης.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοαποκαλούμενε Ορθόδοξε Έλληνα ,
Είναι εμφανές ότι κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Το χειρότερο σκοπίμως στοχοποιείς και έτσι αποπροσανατολίζεις τη συζήτηση εδώ για το ΝΠΣ, για το οποίο είναι απούσα η γνώμη σου. Λυπάμαι αλλά με εμπαθείς χαρακτηρισμούς ''αμετανόητους και συκοφάντες'', όπως μάς αυτο-συστήνεσαι, ή με ανυπόστατες νομικά και λογικά κατηγορίες δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί - ούτε αξίζει τον κόπο - κανένας διάλογος.
Η φράση του Συναδέλφου ανωτέρω, « Εδώ ο κόσμος χάνεται και εμείς το χαβά μας » , αποδίδει εύστοχα την πλάνη σου.

Ανώνυμος είπε...

Αφιερωμένοι άνθρωποι της Εκκλησίας δεν μπορεί να συκοφαντούνται σαν παρεκκλησιαστικοί.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 13 Μαΐου 2017 - 3:37 μ.μ.
εσύ αποπροσανατολίζεις την συζήτηση με το να συκοφαντείς και να συνεχίζεις να είσαι αμετανόητος. Τί θέλεις; Να συκοφαντείς ορθόδοξες Οργανώσεις με ανθρώπους που αφιερώθηκαν στον Θεό και να μην σου απαντάει κανείς; Δεν γίνεται αυτό. Πάψε να είσαι συκοφάντης και μην μας κάνεις τον αθώο.

Ή είναι κάποιος άνθρωπος της Εκκλησίας ή είναι παρεκκλησιαστικός. Και τα δύο δεν γίνεται να συμβαίνουν.

Ορθόδοξος Έλληνας

Ανώνυμος είπε...

Ο 13 Μαΐου 2017 - 11:57 π.μ. εκφράζεις τον νεοεποχίτικο φονταμενταλισμό και ταλιμπανισμό και δεν αξίζει καμίας προσοχής. Συκοφαντεί και αυτός χωρίς να δικαιολογεί αυτά που "στολίζει" όσους αγωνίζονται για τη διατήρηση του Ορθόδοξου μαθήματος.

Ορθόδοξος Έλληνας

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 13 Μαΐου 2017 - 3:37 μ.μ.
εσύ μπορεί να είσαι παρεκκλησιαστικός μιας και δεν σε ξέρουμε ούτε ποιός είσαι, ούτε τί πιστεύεις. Μπορεί να είσαι ένας αιρετικός.
Όμως οι Ορθόδοξες Οργανώσεις έχουν και ονόματα και δείγματα γραφής και ομιλίας που ξέρουμε με βεβαιότητα ότι είναι ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ και όχι παρεκκλησιαστικές όπως τις συκοφαντείς.
Κοίτα να αρχίζεις να συκοφαντείς και να μην κλαίγεσαι όταν σου απαντούν στις συκοφαντίες σου.


Ανώνυμος είπε...

Το ΝΠΣ είναι για όσους θέλουν μαθητές με οικουμενιστική παιδεία.

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση.

Κοίτα να μην αρχίζεις να συκοφαντείς και να μην κλαίγεσαι όταν σου απαντούν στις συκοφαντίες σου.

Ο 13 Μαΐου 2017 - 9:05 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Ο οικουμενιστής ανώνυμος 13 Μαΐου 2017 - 11:57 π.μ. φαίνεται ότι είναι αθεολόγητος υπερασπιστής του Νέου Προγράμματος Σπουδών και έχει μίσος προς το ορθόδοξο μάθημα Θρησκευτικών. Γι΄ αυτό δεν του αρέσουν οι πρωτοβουλίες της ΠΕΘ που παλεύει για το ορθόδοξο μάθημα Θρησκευτικών.

Ανοιχτόμυαλος Ρωμιός

Ανώνυμος είπε...

Τα σχέδια των οικουμενιστών για θρησκειολογική σούπα στα σχολεία δεν πρέπει να περάσουν.

Ανώνυμος είπε...

Αν ήμουν Αιρετικός, όπως με συκοφαντείτε με τόση ευκολία - αλήθεια άλλο ρήμα από αυτό δεν γνωρίζετε ή μήπως μόνο αυτό ταιριάζει σε αφιερωμένους ανθρώπους, όπως αναφέρεται παραπάνω ; - δεν θα έλεγα Χριστός Ανέστη στο 11 Μαΐου 2017 - 9:17 μ.μ. ούτε θα αγωνιζόμουν για τη διατήρηση του Ορθόδοξου Μαθήματος και του Παλαιού Προγράμματος Σπουδών. Καμία Οργάνωση υπό όποια ονομασία, τίτλο ή σκοπό τής δίδετε εσείς , δεν μπορεί να υποκαταστήσει την Διοικούσα και Ποιμαίνουσα Χριστιανική Εκκλησία της Ελλάδος, την Διδασκαλία της οποίας - και μόνον - ακολουθώ. Όσο για την υπόδειξή σας ''Κοίτα να αρχίζεις να συκοφαντείς και να μην κλαίγεσαι όταν σου απαντούν στις συκοφαντίες σου.'' σου την επιστρέφω, Ανώνυμε 13 Μαΐου 2017 - 9:05 μ.μ., αυτούσια , διότι σε εκφράζει. Από πότε και υπό ποία λογική η ευγένεια κι
η νηφαλιότητα που επέδειξα στα Σχόλιά μου εκλαμβάνεται ως κλάψιμο ή αδυναμία ;
Οι Συνάδελφοι είναι εις θέσιν να κρίνουν το επίπεδο και την ανατροφή του καθενός μας εδώ καθώς και ποιος ή ποιοι δρούν υποβολιμαία ως διαλυτικά στοιχεία του Forum και τελικώς για την επικράτηση του Νέου Προγράμματος. Εξ ού και αποφεύγουν να μάς αποσαφηνίσουν, επιτέλους, τη θέση τους επ΄ αυτού μαχόμενοι εγγράφως υπέρ του παλαιού Μαθήματος της Ιστορικότητας του Χριστιανισμού.
Κατά τα λοιπά, ισχύει κανονικότητα το απαντητικό μου κείμενο 13 Μαΐου 2017 - 11:21 π.μ. και 13 Μαΐου 2017 - 3:37 μ.μ. Άλλωστε για εμένα ο Αγώνας δεν είναι διμέτωπος, παρά μόνον κατά του ΝΠΣ και όχι των οποιονδήποτε Ενώσεων ή Οργανώσεων υπάρχουν, ούτε έχω μάθει να επινοώ φανταστικούς εχθρούς. Συνεπώς, ματαιοπονείτε όσοι νομίζετε πως πρόκειται να με υποχρεώσει κανείς να επαινέσω ή να κατακρίνω οτιδήποτε της αρεσκείας του, ούτε θεωρώ τον - επίμαχο κατ' εσάς - όρο « Παρεκκλησιαστικό » ως υποτιμητικόν ούτε αφαίρεσα το δικαίωμα του οποιουδήποτε στον αυτοπροσδιορισμό. Τελεία και παράγραφος.

Συνάδελφοι, συνεχίστε να καταγράφετε τις εμπειρίες σας από τα Σεμινάρια Επιμόρφωσης γιατί αυτό κατά βάθος επιχειρούν να παρεμποδίσουν κάποιοι , προσποιούμενοι προκλητικά τους εύθικτους και γενικά μην πτοείσθε από όποιες προσωπικές επιθέσεις που πιθανόν να δεχθείτε και εσείς, από την σκόπιμη απομόνωση μίας λέξεώς σας.

Ανώνυμος είπε...

Το "Ρωμιός" "Ανοιχτόμυαλε Ρωμιέ" γράφεται έτσι: Ρωμηός.

Όσο για την α-θεολογία και το ορθόδοξο μτΘ της ΠΕΘ, φρονώ ότι αγγίζουν μόνο τους γραφικούς...

Ανώνυμος είπε...

Ο ανώνυμος που συκοφαντεί τις Ορθόδοξες Οργανώσεις σαν παρεκκλησιαστικές και δεν λέει να μετανοήσει είναι αυτός που αποπροσανατολίζει τη συζήτηση.
Οι συνομιλητές πρέπει να αγνοήσουν τις συκοφαντίες του και να συνεχίσουν την συζήτηση για τα ΝΠΣ. Μην τον αφήσουμε να χαλάσει τη συζήτηση με τις προκλητικές συκοφαντίες του.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό σε μάρανε 1:07 μμ; Πολύ γραφικός μου φαίνεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Το ιστολόγιο πώς επιτρέπει να συκοφαντούνται οι Ορθόδοξες Οργανώσεις σαν παρεκκλησιαστικές;
Πώς επιτρέπει στον προκλητικό ανώνυμο να τις συκοφαντεί και μετά να κάνει πώς δεν καταλαβαίνει ότι τις συκοφάντησε;;

Ανώνυμος είπε...

Όποιος λέει το "Χριστός Ανέστη" πάει να πει ότι δεν είναι αιρετικός; Τί γραφικότητες είναι αυτά που γράφεις συκοφάντη των Ορθόδοξων Οργανώσεων; Οι παπικοί και οι προτεστάντες δεν λένε το "Χριστός Ανέστη"; Δεν είναι αιρετικοί οι παπικοί και οι προτεστάντες; Τί λες πάνω σ' αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Ο όρος παρεκκλησιαστικός για τους ορθοδόξους είναι συκοφαντικός. Τελεία και πα6λα.
Μην συκοφαντούμε και κάνουμε και τους ανήξερους και ότι πέσαμε θύματα απομόνωσης μιας λέξης!
Το να συκοφαντείς και μας κάνεις και το θύμα ούτε ευγένεια ούτε νηφαλιότητα λέγεται. Αγένεια και κλαψούρισμα είναι και λέγεται.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)