9/8/17

Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, «Δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι λαοί»

«Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατη συντηρητική, ούτε η Ελλάδα, η μεταμνημονιακή, για την οποία όλοι πρέπει να εργαζόμαστε και να έχουμε ένα όραμα, να είναι του Πατρίς θρησκεία οικογένεια και του Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Mιλώντας στην ΕΡΤ και απαντώντας σε ερώτηση για το ζήτημα της αριστείας στα σχολεία και την πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για «σκιαμαχίες γύρω από ταμπέλες» και τάχθηκε υπέρ μιας συζήτηση επί της ουσίας, λέγοντας:
«Το να ανακαλύψουμε διάφορες έννοιες γύρω από τις οποίες διεξάγεται μια ιδεολογική, πολιτική συζήτηση ή αντιπαράθεση, δεν είναι πάντα το πιο χρήσιμο, όταν δεν μπαίνουμε στην ουσία των πραγμάτων.
» Διότι όλοι έχουν επίγνωση ότι ο συναγωνισμός και στο επίπεδο και στο σχολείο είναι μια έμφυτη, μια δημιουργική, θα μπορούσε να πει κανείς, διαδικασία. Αλλά, άλλο αυτό και άλλο ο ανταγωνισμός και η προσπάθεια ο ένας να πατάει πάνω στον άλλον και να ιδεολογικοποιούνται θέματα τα οποία η ίδια η ζωή έχει δείξει ότι για κάθε έναν από εμάς, για κάθε άνθρωπο, πόσο μάλλον για τα παιδιά, στο διάβα του, μέσα στη ζωή, ανάλογα με τις κλίσεις του, διαμορφώνουν μια άλλη διαδρομή και πορεία.
» Αλίμονο αν υπάρχει η σφραγίδα για τον άριστο ή για τον ενδιάμεσο ή για τον άλλον με τις αντίστοιχες απολαβές. Είναι πολύ καλό πράγμα η ευγενής άμιλλα , είναι πολύ καλό πράγμα το ότι κάποιοι κάνουν επιδόσεις πολύ σημαντικές σε ορισμένους τομείς. Γιατί να αμφισβητηθεί αυτό; Γιατί να γεννηθεί μια αντιπαράθεση γύρω από αυτό το πράγμα;».
Στην επισήμανση ότι ο ελληνικός λαός είναι Ορθόδοξος ο πρόεδρος της Βουλής αντέδρασε λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι λαοί» και παρατήρησε: «Στην Ελλάδα η Ορθοδοξία αφορά το 90% του πληθυσμού. Είμαστε από τους πιο ομογενοποιημένους λαούς παγκοσμίως σε σχέση με θρησκευτικές δοξασίες. Αλίμονο, όμως, δεν είμαστε ούτε ταλιμπάν, ούτε φονταμενταλιστές.
» Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι το ιδιαίτερο. Δεν γεννιέται κανείς και πεθαίνει στο πλαίσιο ενός λαού ή εθνότητας και με το θρησκευτικό συναίσθημα αποτυπωμένο πάνω του. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος. Δεν είμαστε φονταμενταλιστικό Ορθόδοξο κράτος, ούτε ταλιμπάν της Ορθοδοξίας».
Για τις μαθητικές παρελάσεις είπε ότι «δεν είναι ό,τι το καλύτερο και δεν είναι τυχαίο ότι δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στην Ευρώπη».
Σχετικά με την κριτική που δέχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία για την αντιμετώπιση μελών του Ρουβίκωνα που έκαναν παρέμβαση στη Βουλή ο κ. Βούτσης επισήμανε ότι έγινε ακριβώς ότι είχε συμβεί και στο παρελθόν. Δηλαδή συνελήφθησαν τα άτομα, καταγράφηκαν τα στοιχεία τους και διασταυρώθηκαν.

ΝΔ: Παραλήρημα ιδεοληψίας
«Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Βούτση. Σε ένα παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβήτησε ακόμη και τη θρησκεία του ελληνικού λαού, παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και τονίζει:
«Θα του συνιστούσαμε, αντί να διχάζει την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, να ασχοληθεί με την κοινοβουλευτική λειτουργία, την οποία έχει υποβαθμίσει δραματικά. Και βέβαια, με το κύρος του Κοινοβουλίου που δεν δίστασε να πλήξει για χάρη των αναρχικών του Ρουβίκωνα».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και Ορθόδοξοι λαοί υπάρχουν και το πατρίς θρησκεία οικογένεια είναι ισχυρό ακόμη και θα είναι όσο η Εκκλησία στέκεται στο ύψος της... Εσείς συνεχίστε τον πόλεμο .....
Αλλά τι να περιμένει κανείς από ανθρώπους με νοοτροπία του τύπου «αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας τόσο το χειρότερο για την ίδια»... Το θέμα είναι θα ξυπνήσει επιτέλους ο λαός???

Ανώνυμος είπε...

Τι κρίμα, κύριε Πρόεδρε της Βουλής, να μην ζείτε την εποχή του Μωϋσή. Ίσως, εάν άκουγε τις διακηρύξεις σας αυτές ( ο Μωϋσής ) να απέφευγε την ταλαιπωρία της ανάβασης, της παραμονής και την ανάληψη της αρχηγίας στο όρος Σινά. Βλέπετε ο Θεός - είτε το θέλουμε είτε όχι - έδωσε την επαγγελία και την ευλογία του καταρχήν σε έναν Λαό, τον Ισραηλιτικό, και άρα δέχεται ή αναδεικνύει τη μοναδικότητα ενός Λαού - Έθνους. Επιπλέον, κάμνει δια των Προφητών της Παλαιάς Διαθήκης κατά διαστήματα σαφή διάκριση μεταξύ μονοθεϊστικής Βιβλικής Θρησκείας και Ειδωλολατρικών Εθνών και Θρησκειών, ευσεβών τε και ασεβών, ως μη γιγνώσκοντες τον Κύριον. Εξάλλου, η φράση ''Δεν γεννιέται κανείς και πεθαίνει στο πλαίσιο ενός λαού ή εθνότητας και με το θρησκευτικό συναίσθημα αποτυπωμένο πάνω του.'' δεν στέκεται Λογικά, αφού όλοι ήρθαμε στο Κόσμο από γονείς με συγκεκριμένο DNA κάποιου Λαού, ούτε Νομικά αφού κάθε άνθρωπος διαθέτει συγκεκριμένη Ιθαγένεια από γεννήσεως ( η υπηκοότητα μόνον δύναται να αλλάξει εκ των υστέρων ) ούτε Θρησκευτικά όμως αφού μερικοί Άγιοι της Ορθοδοξίας υπάρχουν μαρτυρίες πως γεννήθηκαν με σχηματισμένο το σημείο του Σταυρού πάνω στο σώμα τους. Επίσης λέτε: «Για τις μαθητικές παρελάσεις...δεν είναι ό,τι το καλύτερο και δεν είναι τυχαίο ότι δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στην Ευρώπη». Δηλαδή οι παρελάσεις των ομοφυλοφίλων, γκέϋ, τρανσέξουαλς (ομοφύλων και διαφυλικών το βάπτισαν τώρα, ωραιοποιημένα), επειδή συμβαίνουν στην Ευρώπη, είναι για σας ό,τι το καλύτερο και δεν διεξάγονται τυχαία; Μάλιστα! Σκόπιμα λοιπόν, όπως άλλοτε με τα Σόδομα και Γόμορρα.

Παυλίδης Δημήτριος

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)