7/10/18

Νίκη Κεραμέως, Η ύλη και η φιλοσοφία του Νέου Προγράμματος Σπουδών για τα Θρησκευτικά έχουν κριθεί ως αντίθετα προς το Σύνταγμα και τους νόμους, με αποφάσεις του ΣτΕ

Συνέντευξη παραχώρησε στη Βραδυνή της Κυριακής η Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Κεραμέως. Στη συνέντευξη τοποθετείται και για τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από το μάθημα των Θρησκευτικών.
Πως σχολιάζετε την αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Γαβρόγλου και της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων για τα Θρησκευτικά;

Όσο και αν προσπαθεί ο Υπουργός να παρουσιάσει την επικράτηση μιας διευρυμένης συναίνεσης επί των προτεινόμενων αλλαγών της κυβέρνησης στο χώρο της Παιδείας, μετά λύπης διαπιστώνουμε διαρκείς συγκρούσεις και όξυνση των αντιπαραθέσεων. Η ύλη και η φιλοσοφία του Νέου Προγράμματος Σπουδών για τα Θρησκευτικά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου έχουν κριθεί ως αντίθετα προς το Σύνταγμα και τους νόμους, με τις αποφάσεις 660/2018 και 926/2018 του Συμβουλίου της Επικρατείας. Γονείς και εκπαιδευτικοί επιθυμούν τη συμμόρφωση του υπουργείου με τις δικαστικές αποφάσεις, κάτι που δε φαίνεται να πραγματοποιείται προς το παρόν. Θεωρώ ότι η πολύπαθη εκπαιδευτική πολιτική της χώρας μόνο ζημιωμένη βγαίνει από απειλές και αυταρχικές συμπεριφορές εκ μέρους των κυβερνώντων.
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαπιστώσεις εκ των υστέρων δεν είναι επίσημη στάση σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως η αλλαγή της χριστιανικής καλλιέργειας σε πολυθρησκειακή προπαγάνδα.
Τι ΔΕΣΜΕΥΕΣΤΕ να πράξετε όταν θα κυβερνήσετε ή συγκυβερνήσετε με την πλειοψηφία στη Βουλή;Δηλώσεις που μείνανε δηλώσεις έχει δεκάδες η πολιτική μας ιστορία. Μην πλανάσθε θεολόγοι από ανέξοδες ψηφοθηρικά δηλώσεις!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 1:34 μ.μ.
δεν έχει σχέση όμως με την πολιτική και τις εκκλησιομαχικές ιδεοληψίες των Αριστερών. Απέχει παρασσάγγας, όπως και να το κάνουμε.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)