8/10/18

Τι συμφώνησαν Τσίπρας - Ιερώνυμος για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Για διακριτούς ρόλους και όχι για διαχωρισμό των σχέσεων Κράτους - Εκκλησίας συμφώνησαν Ιερώνυμος και Τσίπρας, αναφορικά με τη συνταγματική αναθεώρηση, κατά τη μυστική συνάντηση που είχαν την περασμένη Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνταγματική αναθεώρηση είναι το χαρτί που κρατά ο Αλέξης Τσίπας, όταν φύγουν από το πρώτο πλάνο και οι συντάξεις και το ονοματολογικό, οπότε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται προς τον Νοέμβρη να μαζέψει τις 50 υπογραφές και να προχωρήσει στην αναθεώρηση.

Αναφορικά με την Εκκλησία, το νέο Σύνταγμα θα μιλά για την ρητή κατοχύρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους και για την αναγνώριση της ορθοδοξίας ως ιστορικά επικρατούσας θρησκείας.

Επίσης, στο άρθρο 13 θα υπάρχει η υποχρεωτικότητα του πολιτικού μόνον όρκου και όχι του θρησκευτικού (για τους αιρετούς δικαστές, δημόσιους λειτουργούς κλπ).

Δεν αναμένουμε να δούμε καμιά μεταβολή στη μισθοδοσία των κληρικών, η οποία θα συνεχίσει να καταβάλλεται από την πολιτεία.

Τέλος, δεν αλλάζει το προοίμιο του Συντάγματος. Παραμένει το «εις το όνομα της αγίας και ομοουσίου και αδιαιρέτου τριάδος» πάρα τις διαφωνίες που έχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
skai.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

«Ὁ δικός μου ὁ ξεσηκωμός δέ μοιάζει μήτε μέ τῶν Φράγκων, μήτε μέ κανενοῦ ἄλλου.
Ἐμεῖς θ’ ἀναστήσουμε μία πατρίδα πού κεφάλι θάχη τό Χριστό.
Κι ὄχι ἀνθρώπους”
(Θεόδωρος Κολοκοτρώνης)

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)