26/12/18

Πατριάρχης Κύριλλος: Ολοκληρωτική αποτυχία η αποκαλούμενη «ενωτική σύνοδος»

Ο Πατριάρχης της Μόσχας και Πασών Ρωσιών Κύριλλος επέκρινε την Τετάρτη την αποκαλούμενη «ενωτική σύνοδο» στο Κίεβο και υποστήριξε πως νομιμοποιεί το σχίσμα και φέρνει κοντά τους αντιφρονούντες.

Για «ολοκληρωτική αποτυχία» της αποκαλούμενης «ενωτικής συνόδου», έκανε λόγο σήμερα ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών Ρωσιών, Κύριλλος.

«Ολοκληρωτική η αποτυχία της αποκαλούμενης ‘'ενωτικής συνόδου'', δεν συνέβη καμία ενοποίηση, ήταν οι αντιφρονούντες που ενώθηκαν, με την παράνομη, μη κανονιστική νομιμοποίησή τους από τον Πατριάρχη (Βαρθολομαίο), του οποίου η δικαιοδοσία δεν μπορεί και δεν επεκτείνεται στην ουκρανική επικράτεια» δήλωσε ο πατριάρχης Κύριλλος σε συνάντηση του Ανώτατου Συμβουλίου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Στις 15 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο η αποκαλούμενη «ενωτική σύνοδος» όπου ο μητροπολίτης της «νέας εκκλησίας» της Ουκρανίας ονομάστηκε ο Επιφάνιος Δουμένκο.

Το Πατριαρχείο Μόσχας, από την πρώτη στιγμή των νέων εξελίξεων εξελίξεις γύρω από την αυτοκεφαλία της μη-κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας, έκανε λόγο για «νομιμοποίηση του σχίσματος».

Είχε προειδοποιήσει μάλιστα, για το ενδεχόμενο καταστροφικών συνεπειών, που θα επηρεάσουν εκατομμύρια Χριστιανούς στην Ουκρανία και άλλες χώρες.

Το Πατριαρχείο της Μόσχας εδώ και αρκετό καιρό έχει διακόψει κάθε επικοινωνία με το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.
sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)