15/2/19

Πολύ δύσκολη η τελική αναθεώρηση του Άρθρου 3 του Συντάγματος για καθιέρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας

Oριακή ήταν η ψήφιση της δεύτερης "εμβληματικής" πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την καθιέρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας με αναθεώρηση του Άρθρου 3 του Συντάγματος.
Η δεύτερη καταμέτρηση έδειξε πως η πρόταση λαμβάνει μόλις 151 θετικές ψήφους, ενώ η δημοσίευση του ονομαστικού καταλόγου θα δείξει ότι η έγκρισή της έγινε από ανεξάρτητους βουλευτές, καθώς αρκετοί εκ του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν η πρόταση καταφέρει να λάβει 151 και στην δεύτερη ψηφοφορία που θα γίνει στις 13 Μαρτίου, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα ακυρωθεί στην επόμενη Βουλή, είτε εκλεγεί η ΝΔ είτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό γιατί η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση διαφωνεί, ενώ, ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ επανεκλεγεί, τότε στην επόμενη θα χρειαστεί 180, για να την αναθεωρήσει.

Με πληροφορίες από το Πρώτο ΘΕΜΑ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Ν.Δ. ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ. ΑΝ ΠΑΡΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς άλλοι εκτός Ελλάδος κυβερνούν αυτό τον Τόπο. (Βλ. Λέσχες και Στοές)

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΗ Η ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΟΠΟΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ ,ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ 147 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΠΟΤΕ ΕΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΡΗΞΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.
ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΥΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΟ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η Βουλή είναι προτείνουσα. Η επόμενη θα είναι αναθεωρητική. Οπότε το βάρος των τελικών αποφάσεων πέφτει στην επόμενη κυβέρνηση, επειδή μάλιστα τα περισσότερα Άρθρα προς αναθεώρηση περνούν από αυτή τη Βουλή με μόλις 151 και σίγουρα λιγότερες από 180 ψήφους. Έτσι στην επόμενη Βουλή θα απαιτηθούν 180 ψήφοι ώστε να αναθεωρηθούν.

Ανώνυμος είπε...

Η Νέα Δημοκρατία ως προοδευτικό κόμμα θα επιτρέψει τους βουλευτές της να ψηφίσουν κατά συνείδηση για το άρθρο 3 στην επόμενη αναθεωρητική βουλή, όπου θα πλειοψηφεί. Όλα αυτά για το δήθεν, διότι σαφώς στο σύνολό της επιθυμεί ουδετερόθρησκο κράτος. Έτσι κάνανε και με άλλους νόμους ... κατά συνείδηση κάποιοι, άλλοι απόντες και οπωσδήποτε άλλοι παραδοσιακοί … Όποιος έχει νου καταλαβαίνει. Έτσι πολύ χοντρικά κάπου το ένα τρίτο του κόμματος της ΝΔ θα ψηφίσει ανοιχτά υπέρ του ουδετερόθρησκου κράτους. Οι υπόλοιποι ξανά θα παίζουν τους παραδοσιακούς … λέμε τώρα… Άρα μαζί με τις ψήφους και των λοιπών του κοινοβουλίου δε νομίζω πως δεν θα αλλάζει το άρθρο 3.

Ανώνυμος είπε...

Αν λάβουμε υπ' όψιν και το σε ποιους θα δώσουν ή θα τάξουν...

Εδώ είδατε τι συνέβη με το εθνικό θέμα της Μακεδονίας, το οποίο πονάει τους Έλληνες ακόμη κι αν δεν έχουν συνειδητή σχέση με την πίστη. Έλληνες βουλευτές δεν σεβάστηκαν την ιστορική αλήθεια και έγινε το ανιστόρητο, να υποκύψει η ελληνική κυβέρνηση στις απαράδεκτες από κάθε άποψη απαιτήσεις των γειτόνων μας.
Πόσο μάλλον οι βουλευτές θα υπολογίσουν την Εκκλησία και την ιστορική σχέση με τον Τόπο. Ψιλά γι' αυτούς γράμματα.

Ανώνυμος είπε...

16 Φεβρουαρίου 2019 - 9:28 π.μ,
Δύο ενστάσεις : 1ον. Κανένας δεν γνωρίζει την σύνθεση της επόμενης Βουλής, ειδικά μετά τις συνεχιζόμενες αθρόες Ελληνοποιήσεις μεταναστών ή της πιθανής συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων και 2ον. Έστω κι αν δεν προχωρήσει η ουδετεροθρησκεία δηλαδή η απαρχή ουσιαστικά του διαχωρισμού Κράτους - Εκκλησίας, έγινε η πρώτη απόπειρα. Στην πραγματικότητα ετέθη ο θεμέλιος λίθος. Ας μην επαναπαύεται ή επιχαίρει λοιπόν κανείς. Ήδη, ο κύβος ερρίφθη.

Ανώνυμος είπε...

Ο άθεος φασιστικός Μαρξισμός δεν πρέπει να επιτραπεί να επιβληθεί στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας.

Φ.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)