11/2/19

Υποχρεωτικό μάθημα Θρησκευτικών στα σχολεία, ζητά το Πατριαρχείο Βουλγαρίας

Την πλήρη αναθεώρηση της Εθνικής Στρατηγικής για το Παιδί 2019-2030 που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Σόφια, ζητά η Εκκλησία της Βουλγαρίας.

Η ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας ζητεί την απαγόρευση των αμβλώσεων, την υποχρεωτική εκμάθηση των Θρησκευτικών στα σχολεία, την κατάργηση της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης αλλά και την πλήρη απαγόρευση της σωματικής τιμωρίας στα σχολεία.

Το εθνικό αυτό πρόγραμμα είχε αναρτηθεί προς δημόσια διαβούλευση στην κυβερνητική ιστοσελίδα strategy.bg.

Το Πατριαρχείο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η απαγόρευση των αμβλώσεων θα έδινε μια ευκαιρία να ξεπεραστεί η δημογραφική κρίση. Προσθέτει δε, ότι η άμβλωση θα έπρεπε να επιτρέπεται μόνο αν αν η μητέρα ήταν τόσο σοβαρά άρρωστη ώστε να κάνει το τοκετό αδύνατο ή αν το έμβρυο δεν ήταν βιώσιμο.

Ζητεί επίσης να γίνουν τα θρησκευτικά υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία. «Η θρησκευτική παιδεία σε νηπιαγωγεία και σχολεία εκπαιδεύει όχι μόνο τα μυαλά αλλά και τις καρδιές των μικρότερων μελών της κοινωνίας μας, πράγμα που σημαίνει ότι οι θρησκευτικές δραστηριότητες (συγκεκριμένα: ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός) αποκαλύπτουν στα παιδιά το ιερό μυστικό, ότι ο άνθρωπος δημιουργείται κατ΄εικόνα του Θεού. Αυτό είναι και πρέπει να είναι ο υψηλότερος στόχος οποιασδήποτε μορφής εκπαίδευσης, ότι ο άνθρωπος θα πρέπει να εξομοιωθεί με την εικόνα του Δημιουργού του «.

Επίσης αντιδρά στην ιδέα της σεξουαλικής εκπαίδευσης στα σχολεία, επιμένοντας ότι «οι νεότερες γενιές θα πρέπει να εκπαιδεύονται για την αξία της αληθινής αγάπης και όχι για τη σεξουαλικότητα που απομακρύνεται από το πλαίσιο της αγάπης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)