17/4/19

Νίκος Φίλης για Θρησκευτικά: "Διατηρείται ως υποβαθμισμένο μάθημα στη Γ΄ Λυκείου"

Ο πρώην υπουργός Παιδείας είναι εισηγητής στο νομοσχέδιο του Κώστα Γαβρόγλου.
Μνήμες της αντιπαράθεσης του πρόσφατου παρελθόντος για την διδαχή των θρησκευτικών στο λύκειο, ξύπνησε με την τοποθέτησή του στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, ο Νίκος Φίλης.
Μιλώντας ως εισηγητής στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην Γ’ Λυκείου, ο κ. Φίλης εξέφρασε εμμέσως πλην σαφώς την ικανοποίησή του για το γεγονός πως τα θρησκευτικά παραμένουν αλλά μόνο με μία διδακτική ώρα την εβδομάδα. «Διατηρείται», είπε «ως υποβαθμισμένο μάθημα στη Γ’ Λυκείου».
Μάλιστα δεν έμεινε εκεί, αλλά προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας με νόημα πως ο λόγος που διατηρείται είναι η «πολιτική σκοπιμότητα».
Σημειώνεται ότι ο Νίκος Φίλης, έχει αναφέρει σε συνέντευξή του ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον απομάκρυνε από το Υπουργείο Παιδείας, ύστερα από απαίτηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου. «Υπό την απειλή του Αρχιεπισκόπου με απέπεμψε ο Πρωθυπουργός από το Υπουργείο Παιδείας» είχε πει χαρακτηριστικά πέρσι τον Μάρτιο, καθώς Φίλης και Ιερώνυμος είχαν εκφράσει έντονες διαφωνίες για το μάθημα των Θρησκευτικών.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ τον καταλαβαίνω. Είναι πικραμένος αλλά δίκιο έχει... Άδικα με φάγανε, σου λέει, και μου πήρε τη θέση ο Γαβρόγλου και τα Θρησκευτικά είναι ίδια, τίποτε δεν άλλαξε.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς τα θρησκευτικά δεν παραμένουν για λόγους πολιτικής, αλλά για λόγω νομοθεσίας που δεν τους ταίριαξε ακόμη να ξεθεμελιώσουν

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)