14/7/20

Εξετάσεις πιστοποίησης Β1 επιπέδου ΤΠΕ στο διάστημα Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2020

Στο διάστημα Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2020 προγραμματίζεται να διεξαχθούν εξετάσεις πιστοποίησης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε.
 στο πλαίσιο της Πράξης «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ (ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Τ.Π.Ε.)», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014-2020, που υλοποιείται από το Ι.Τ.Υ.Ε. – «Διόφαντος», ως δικαιούχο, σε συνεργασία με το Ι.Ε.Π.

Πρόκειται για ψηφιακές εξετάσεις – δοκιμασίες που βασίζονται στο περιεχόμενο της επιμόρφωσης Β1 επιπέδου ΤΠΕ (ανά συστάδα κλάδων εκπαιδευτικών) και στοχεύουν στην αξιολόγηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που απέκτησαν οι εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο της αντίστοιχης επιμόρφωσης. Διεξάγονται σε Κέντρα Πιστοποίησης (ΚΕΠΙΣ) σε όλη την Ελλάδα, τα οποία είναι κατάλληλα εξοπλισμένα εργαστήρια Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ).
Σε κάθε υποψήφιο εκπαιδευτικό δίνεται ένα τεστ με ορισμένο αριθμό ερωτήσεων αυτόματης διόρθωσης (ερωτήσεις αυτόματης διόρθωσης όπως ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, ερωτήσεις σωστού/ λάθους, ερωτήσεις αντιστοίχισης, ερωτήσεις συμπλήρωσης κενών κλπ.), τις οποίες καλείται να απαντήσει ηλεκτρονικά, μέσω ειδικής εφαρμογής πιστοποίησης.
Προκειμένου να θεωρηθεί επιτυχής η συμμετοχή του υποψηφίου στις εξετάσεις και να αποκτήσει την Πιστοποίηση Β1 επιπέδου ΤΠΕ, πρέπει να λάβει βαθμολογία τουλάχιστον 60%.
Δικαίωμα συμμετοχής στις δοκιμασίες πιστοποίησης έχουν αποκλειστικά οι εκπαιδευτικοί που παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν επιτυχώς προγράμματα επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. (παραδοσιακού ή μεικτού μοντέλου επιμόρφωσης), τα οποία υλοποιήθηκαν στα Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης (Κ.Σ.Ε.) κατά τις προηγούμενες περιόδους επιμόρφωσης της παρούσας Πράξης, από τον Μάιο 2017 έως τον Ιούλιο 2019 (~28.600 εκπαιδευτικοί).
Επιπρόσθετα, στις δοκιμασίες πιστοποίησης Β1 επιπέδου ΤΠΕ μπορούν επίσης να λάβουν μέρος εκπαιδευτικοί που παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν επιτυχώςπρογράμματα επιμόρφωσης Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε. (παραδοσιακού ή μεικτού μοντέλου επιμόρφωσης), τα οποία υλοποιήθηκαν στα Κ.Σ.Ε. από τον Νοέμβριο 2008 έως τον Μάιο 2015, στο πλαίσιο προηγούμενων σχετικών πράξεων επιμόρφωσης, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων των εκπαιδευτικών που δεν διεξήλθαν επιτυχώς προηγούμενες εξετάσεις πιστοποίησης.
Επισημαίνεται ότι:
·  Για την πιστοποίηση Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε (δηλαδή, πιστοποίηση ολοκληρωμένων γνώσεων και δεξιοτήτων για την αξιοποίηση και εφαρμογή των Τ.Π.Ε. στη διδακτική πράξη) απαιτείται η επιτυχής συμμετοχή τόσο σε εξετάσεις πιστοποίησης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε., όσο και σε εξετάσεις πιστοποίησης Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε., οι οποίες θα ακολουθήσουν σε επόμενο χρόνο.
·  Η πιστοποίηση Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε εξετάσεις πιστοποίησης Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε.
Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις διαδικασίες πιστοποίησης, καθώς και το οριστικό χρονοδιάγραμμα για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής και τη διεξαγωγή των εξετάσεων, θα γνωστοποιηθούν έγκαιρα.
Υπενθυμίζεται στους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να προετοιμαστούν για τις επικείμενες εξετάσεις πιστοποίησης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. ότι το επιμορφωτικό υλικό είναι διαθέσιμο μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης (moodle) της πράξης, με τη μορφή «μαθήματος» (course) ανά συστάδα, όπως χρησιμοποιήθηκε στην επιμόρφωση, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://e-pimorfosi.cti.gr/moodle-b1 με χρήση των κωδικών που ήδη έχουν. Οι εκπαιδευτικοί που έχουν παρακολουθήσει προγράμματα επιμόρφωσης Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε. (πριν το 2017) και δεν έχουν πρόσβαση στην παραπάνω πλατφόρμα, παρακαλούνται να στείλουν σχετικό μήνυμα στο Help Desk της Πράξης προκειμένου να τους δοθεί η απαραίτητη πρόσβαση στο επιμορφωτικό υλικό Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε.
Για άμεση και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με τα παραπάνω, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την Πύλη Ενημέρωσης της Πράξης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση

όπου διατίθεται πληροφοριακό υλικό, δημοσιεύονται ανακοινώσεις και δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ερωτημάτων στην υπηρεσία υποστήριξης Help Desk της Πράξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)