28/7/20

Η Νίκη Κεραμέως για τα μεταβατικά προγράμματα σπουδών και βιβλία Θρησκευτικών

Λακωνική ήταν η απάντηση της Υπουργού Παιδείας σε ερώτημα για το μάθημα των Θρησκευτικών σε συνέντευξή της για εκπαιδευτικά θέματα στα Παραπολιτικά. Στην ερώτηση "Εχουν ολοκληρωθεί οι αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών, σε συνέχεια των σχετικών δικαστικών αποφάσεων;" η Νίκη Κεραμέως απάντησε:

Ναι, έχουν ολοκληρωθεί, ετοιμάστηκαν νέα μεταβατικά προγράμματα σπουδών και νέα βιβλία, σε συμμόρφωση με τις εν λόγω δικαστικές αποφάσεις, και τα βιβλία αυτά ήδη οδεύουν προς τα σχολεία για την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για τις απαλλαγές "σιγή ιχθύος"...

Ανώνυμος είπε...

Επίσης, για τα Προγράμματα και τα βιβλία αναφέρει μόνο όσα ρίχνουν στάχτη στα μάτια. Δηλαδή μας λέει ότι ολοκλήρωσαν το ανακάτεμα των θεμάτων του Χριστιανισμού και όσες παραπλανητικές παρεμβάσεις μπορούσαν να κάνουν, προκειμένου να συνεχιστεί το όνειρο του ΥΠΕΠΘ και του ΙΕΠ οι Ορθόδοξοι μαθητές να μη διδάσκονται την πίστη τους όπως αυτή είναι αλλά "ανακατεμένος ο ερχόμενος" ώστε να μην έχουν σαφή αντίληψη, αλλά "μέσες άκρες", πράγμα που διευκολύνει τα οράματα της ενότητας των δογμάτων και των θρησκειών, σε συνάρτηση με "ειδικά" θέματα όπου είναι σαφέστατη η παρουσίασή τους. Ντροπή.

Ανώνυμος είπε...

Μα τις απαλλαγές τις φέρνει η ΠΕΘ, πιασμένη αγκαλιά με την ένωση αθέων. Πότε θα το καταλάβετε;

Ανώνυμος είπε...

Κι όμως!!! Την ακυρωτική απόφαση στο ΣτΕ που πέτυχε η Ένωση Αθέων και είναι ευνοϊκή γι' αυτήν, την πέτυχε ζητώντας απαλλαγή από τα Θρησκευτικά Γιαγκάζογλου, Γαβρόγλου, Φίλη και ΚΑΙΡΟΥ, όχι από τα "Θρησκευτικά της ΠΕΘ"!!! Καλό;

Ανώνυμος είπε...

Το νέο καθεστώς χορήγησης απαλλαγής ορίζεται στις Αποφάσεις 1749/2019 και 1750/2019, δηλ. βγήκε σε απάντηση στις προσφυγές της ΠΕΘ. Μη γράφετε ανακρίβειες!

Ανώνυμος είπε...

Είναι τραγικό συγκεκριμένοι "Θεολόγοι" που δυστυχώς είναι μέλη του ΚΑΙΡΟΥ να έχουν εμπνεύσει και οργανώσει το πρόβλημα των απαλλαγών στην Ελλάδα από το 2008, εις εξ αυτών ως σύμβουλος του τότε υπουργού Παιδείας, να έχουν διασύρει το ΜτΘ, να το έχουν βάλει σε δικαστικές περιπέτειες με αποκλειστικό θέμα το μάζεμα του προβλήματος των απαλλαγών και τώρα να έρχονται να υποστηρίζουν πως η ΠΕΘ φταίει γι' αυτό. Τότε που το δημιούργησαν δεν είχε ακόμη οργανωθεί ο αγώνας της ΠΕΘ . Αυτός ο αγώνας οργανώθηκε δυναμικά με νέο ΔΣ για την αντιμετώπιση των απαλλαγών και κυρίως των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών τα οποία πάλι οι "Θεολόγοι"του ΚΑΙΡΟΥ συνέταξαν και υπερασπίστηκαν μεταχειριζόμενοι κάθε ψευτιά προς τον ελληνικό λαό, την Ιερά Σύνοδο, τους Θεολόγους συναδέλφους τους. Ευτυχώς που η ΠΕΘ ανέδειξε την αλήθεια των ΠΣ και ξεσκέπασε την όλη υποκρισία του χώρου.
Μετά από τόσες καταδίκες των ΠΣ πάλι "η ΠΕΘ φταίει".

Φίλοι μου γνωρίζετε το έργο του Σοπενχάουερ "Η τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο". Είναι η τέχνη του να αγνοείς την αντικειμενική αλήθεια και να επικεντρώνεσαι στο να προβάλεις τις θέσεις σου, έστω κι αν επανειλημμένα έχουν αντικρουσθεί με αποδείξεις και με νομική κατοχύρωση. Αυτό που απόμεινε στους αμετανόητους ΚΑΙΡΙΚΟΥΣ είναι δυστυχώς η δαιμονική επιμονή στο λάθος τους, ελπίζοντας πως με την μαύρη προπαγάνδα τους, με τις συκοφαντίες και τους θεατρινισμούς τους θα πάρουν με το μέρος τους τουλάχιστον όσους δεν πρόλαβαν να παρακολουθήσουν την ακριβή εξέλιξη και την αλήθεια των γεγονότων. Έφτασαν μάλιστα ακόμη και το Συμβούλιο της Επικρατείας να κατηγορούν λες και αυτό έκανε το χατήρι της ΠΕΘ και δεν εφάρμοσε τις διεθνείς συμβάσεις και την ελληνική νομοθεσία και το Σύνταγμα. Αλλά είπαμε σε κάποιους ανθρώπους πρέπει να λες πως έχουν πάντα δίκιο. Αναφορικά με το θέμα των απαλλαγών να θυμηθούμε πως το νέο Πρόγραμμα Σπουδών ήρθε ως σωτήρας του προβλήματος που δημιούργησαν οι ίδιοι προκειμένου να εξαναγκαστούμε από το όλο μπάχαλο των σχολείων να αποδεχτούμε θέλοντας και μη τα νέα θρησκευτικά. Όμως σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη (ευρωπαϊκή και ελληνική" το δικαίωμα των απαλλαγών δεν μπορεί να καταργηθεί με οποιοδήποτε ΠΣ Θρησκευτικών, διότι αποτελεί αναγνωρισμένο ανθρώπινο δικαίωμα. Σε αυτό στηρίζονται για παράδειγμα οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, οι Προτεστάντες κ.α.
Τότε γιατί λέμε πως οι ΚΑΙΡΙΚΟΙ δημιούργησαν το πρόβλημα; Οι ΚΑΙΡΙΚΟΙ αυτό που έκαναν είναι ότι ξεσήκωσαν οι Ορθόδοξοι να ζητούν απαλλαγές῏ (Οι άλλες κατηγορίες πάντα είχαν αυτό το δικαίωμα). Δεν άλλαξε γι' αυτούς το δικαίωμα της απαλλαγής. Μόνο η διατύπωση της δικαιολόγησης έχει αλλάξει και σε αυτή τη διατύπωση εστιάζεται το ενδιαφέρον πώς θα ρυθμιστεί, ώστε όσοι μεν δικαιούνται την απαλλαγή να την απολαμβάνουν νομίμως, οι δε υπόλοιποι να μην υπογράφουν ψευδείς δηλώσεις

Ανώνυμος είπε...

Ή εσκεμμένα παραπληροφορείς ή μάλλον δεν έχεις παρακολουθήσει ολόκληρο το χρονικό της υπόθεσης.Θέλω να πιστεύω το δεύτερο.Οι προσφυγές της ΠΕΘ και της Ένωσης Άθεων έτρεχαν ουσιαστικά παράλληλα, ενώ ίσχυαν τα προγράμματα των Φίλη-Γαβρόγλου.

Ανώνυμος είπε...

Την εικόνα της συμπόρευσης της ΠΕΘ και των Αθέων προέβαλε ο ΚΑΙΡΟΣ όταν τον "χτύπησε κεραυνός" επειδή δεν περίμενε το ΣτΕ να ακυρώσει εκ νέου τα ΠΣ του Φίλη (τα οποία υποτίθεται είχαν διορθώσει οι ΚΑΙΡΙΚΟΙ συντάκτες τους και τα υπέγραψε ο Γαβρόγλου).

Πρόκειται για μια ακόμη μαύρη προπαγάνδα του ΚΑΙΡΟΥ και απευθύνεται σε όσους δεν έχουν παρακολουθήσει τα πράγματα και απλώς το αυτί τους έπιασε μια είδηση χωρίς να την πολυεξετάσουν. Όμως τα κείμενα των προσφυγών κάθε Ενώσεως μιλάνε μόνα τους . Όποιος τα μελετήσει θα διαπιστώσει του λόγου το αληθές. Η προσφυγή της ΠΕΘ και της Ένωσης Αθέων αναφέρονται στο Πρόγραμμα Γαβρόγλου, όμως η καθεμία Ένωση έχει διαφορετικό αίτημα.
Στα πλαίσια της μαύρης προπαγάνδας των ΚΑΙΡΙΚΩΝ είναι και το επίσης ΨΕΜΑ πως "η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει εγκρίνει ήδη το Πρόγραμμα Σπουδών και τα εγχειρίδια" οπότε το ΣτΕ με το να καταδικάσει το ΠΣ για το δογματικό του περιεχόμενο υπερέβη των αρμοδιοτήτων του και έγινε τρόπον τινά "βασιλικότερο του βασιλέως".

Με τους ΚΑΙΡΙΚΟΥΣ δεν τελειώνουν ποτέ τα παραμύθια. Πάντα διαβάζεις νέα "έτσι για να μην πλήττεις"!!! Βασικά τα παραμύθια τους είτε δικαιολογούν τα λάθη τους, είτε προετοιμάζουν το έδαφος για νέες "ένδοξες δράσεις", ανάλογα με το τι σκοπεύουν να κάνουν, πάντα με στόχο την εφαρμογή ΠΣ όπου θα εξισώνονται Ορθόδοξοι, Ρωμαιοκαθολικοί και Προτεστάντες και παράλληλα Χριστιανισμός και όλες οι πιο γνωστές θρησκείες.
Αυτό τον στόχο επιδιώκουν να περάσουν με κάθε μέσον, αδιαφορώντας και για το Σύνταγμα και για τις δικαστικές αποφάσεις και για τα ανθρώπινα δικαιώματα των πιστών κάθε πίστης και δόγματος, επομένως αδιαφορώντας για τα δικαιώματα και των Ορθόδοξων Χριστιανών. Επειδή αυτές οι ενέργειές τους "βγάζουν μάτι", επιδιώκουν να τις περνάνε αλλάζοντας κάθε φορά τον τρόπο και το αντίστοιχο παραμύθι. Γι' αυτό πολλοί μπερδεύονται (αλλά και το μπέρδεμα το χρησιμοποιούν προς όφελός, τους καθότι "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα").

Στο "διά ταύτα" η ΠΕΘ ζήτησε την κατάργηση των ΠΣ ως αντισυνταγματικά διότι δεν διδάσκουν την Ορθόδοξη πίστη όπως αυτή είναι αλλά την αναμιγνύουν με γνώσεις άλλων δογμάτων και θρησκειών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην αναπτύσσεται η Ορθόδοξη θρησκευτική τους συνείδηση σε αντίθεση με τους πιστούς άλλων δογμάτων και θρησκειών οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να διδάσκονται την πίστη τους χωρίς αλλοιώσεις. Επίσης η ΠΕΘ απέδειξε στο ΣτΕ ότι το ΠΣ Γαβρόγλου είναι το ίδιο με το ΠΣ Φίλη το οποίο είχε ήδη ακυρώσει το ΣτΕ.

Η Ένωση Αθέων παρουσίασε στο ΣτΕ ότι το ΠΣ Γαβρόγλου είναι ένα ομολογιακό ΠΣ και αυτό ζήτησε όσοι απαλλάσσονται να μην αποκαλύπτουν τις πεποιθήσεις τους. Το ΣτΕ δεν δέχτηκε τα περί ομολογιακού ΠΣ, δέχτηκε όμως το δεύτερο θέμα για τις απαλλαγές.

Έτσι τώρα αναμένεται από την Υπουργό Παιδείας να ρυθμίσει τα πράγματα ώστε και οι άθεοι να απολαμβάνουν το αίτημά τους και το ΜτΘ να προστατευτεί από την κατάχρηση του δικαιώματος των απαλλαγών. Να τις παίρνουν μόνο όσοι τις δικαιούνται.



Unknown είπε...

Προς άρση παρεξηγήσεων,το μήνυμα της 30ης Ιουλίου,3:39π.μ.απευθυνοταν στο μήνυμα της 29ης Ιουλίου, 8:41μ.μ.

vsihlimiris είπε...

Για τά νέα βιβλία..θα τα δούμε στην πορεία .Όσον αφορά τις απαλλαγές,κανείς δεν πρέπει να απαλλάσσεται από το μάθημα των θρησκευτικών.Είναι ένα σχολικό αντικείμενο όπως και τα άλλα μαθήματα,ούτε κατηχεί ,ούτε βαπτίζει,ούτε υποχρεώνει κανένα να πάει στη εκκλησία.Στην Ελλάδα είμαστε,ορθόδοξη θεολογία θα διδασκόμαστε.Αν είμαστε στην Τουρκία θα κάναμε Μωαμεθανισμό,αν στην Ινδία ,Ινδουισμό,κ.λ.π.Αρα όλα τα περί απαλλαγής...είναι αερολογίες...

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκαιο vsihlimiris. Όμως στην Ευρώπη ισχύει (δεν γνωρίζω αν ισχύει και αλλού) υπάρχει δυνατότητα απαλλαγής από το όποιο ΜτΘ διότι το ΜτΘ διαφέρει από τα κοινά μαθήματα επειδή προσεγγίζει το θέμα του Θεού που δεν είναι κοινή γνώση του φυσικού κόσμου. Το ΜτΘ αγγίζει την ψυχή και τον ηθικό προσανατολισμού κάθε ανθρώπου, πέρα από τις εγκεφαλικές γνώσεις όλων των μαθημάτων

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)