2/11/08

Διαμαρτυρία ΙΣΚΕ για απομάκρυνση εικόνας από σχολική αίθουσα

Την έντονη διαμαρτυρία του για το συμβάν που έγινε σε δημοτικό σχολείο των Ιωαννίνων, όταν άθεος δάσκαλος απομάκρυνε από την αίθουσα διδασκαλίας την εικόνα του Χριστού, εκφράζει με χθεσινή του (31/10/2008) ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε αυτήν «ο εκπαιδευτικός δεν δικαιούται, ποσώς, να προβάλλει λόγους συνειδήσεως και να ιεροσυλεί σε βάρος ενός άλλου θρησκευτικού πιστεύω, γιατί το Σύνταγμα της χώρας τον υποχρεώνει, ως Έλληνα εκπαιδευτικό, να εφαρμόζει πιστά τους νόμους του κράτους».
(ΠΗΓΗ: εφημ. "Πρωινός Λόγος" των Ιωαννίνων, 1/11/2008)

Για το ίδιο γεγονός μας πληροφορούν και τα " Πρωινά Νέα" των Ιωαννίνων:

"Το θέμα αφορά σε δάσκαλο του 11ου Δημοτικού Σχολείου ο οποίος κατέβασε την εικόνα του Χριστού από την τάξη.
Ο συγκεκριμένος δάσκαλος, σύμφωνα με την επιστολή - καταγγελία των γονιών του σχολείου που έφτασε στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ιωαννίνων, ζήτησε κατ' αρχάς την απομάκρυνση της εικόνας του Ιησού από τον τοίχο της τάξης όπου διδάσκει, ενώ οι μαθητές και οι γονείς ισχυρίζονται πως αρνείται να διδάξει και το μάθημα των θρησκευτικών, κάτι το οποίο πάντως, δεν παραδέχεται ο ίδιος.
Για τον εν λόγω εκπαιδευτικό, μετά την προ δεκαπενθημέρου καταγγελία των γονιών, έχει συσταθεί αναφορά στην επιβλέπουσα υπηρεσία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και επίκειται ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος που θα ολοκληρωθεί μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Για «παρατυπίες» μίλησε αναφερόμενος στη συμπεριφορά του εκπαιδευτικού ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου Νίκος Πετρόπουλος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ανάλογη συμπεριφορά έχει επιδείξει ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός για... ιδεολογικούς λόγους και σε άλλα σχολεία που είχε υπηρετήσει. http://www.proinanea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=21592&Itemid=41"

Και ένα δικό μας σχόλιο: Όλοι οι γονείς και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση και να διεκδικούν τα στοιχειώδη δικαιώματα για τα παιδιά τους - μαθητές των σχολείων (πρωινή προσευχή, εκκλησιασμό, διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών στα δημοτικά σχολεία κλπ.) Δυστυχώς στις τάξεις των εκπαιδευτικών υπάρχουν πολλοί "προοδευτικοί" συνάδελφοι που θέλουν να καταργήσουν κάθε ορθόδοξο και εκκλησιαστικό στοιχείο από την εκπαίδευση. Καθημερινά μαθαίνουμε ότι σε κάποια σχολεία ατονεί η υποχρεωτική από το νόμο πρωϊνή προσευχή, ο εκκλησιασμός έχει περιοριστεί μόνο στην εορτή των Τριών Ιεραρχών και πολλές αίθουσες δεν έχουν ούτε μία εικόνα του Χριστού. Πρέπει γονείς και εκπαιδευτικοί να απαιτούμε με ωραίο ή και με αυστηρό αν χρειάζεται τρόπο την τήρηση των νόμων από Διευθυντές σχολείων και Συλλόγους εκπαιδευτικών. Και οι νόμοι προβλέπουν όλα τα παραπάνω. Βλ. αναλυτικά και το άρθρο μας: http://www.antibaro.gr/articles/education/2008-09-12-16-38-52.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)