7/5/09

Απάντηση ΑΣΕΠ στην "Πρωτοβουλία Θεολόγων ΑΠΘ" για τη συμμετοχή θεολόγων στον κλάδο «ΠΕ Διοικητικού κ.λ.π.»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ

Αθήνα, 28 Απριλίου 2009
Αριθμ. Πρωτ.: 48263

Προς: κ. Αθανάσιο Δεβετζίδη

ΘΕΜΑ : Συμμετοχή αποφοίτων της Θεολογίας στον κλάδο «ΠΕ Διοικητικού κ.λ.π.»

Σε απάντηση σχετικού υπομνήματος που υποβάλλατε στο ΑΣΕΠ, αναφορικά με το ανωτέρω θέμα, σας πληροφορούμε τα ακόλουθα :

1. Στις διατάξεις του άρθρου 4 του π.δ. 50/2001 «Καθορισμός των προσόντων διορισμού σε θέσεις φορέων του δημοσίου τομέα» ως ισχύει, αναφέρονται τα εξής ;
«Άρθρο 4 - Κλάδος ΠΕ Διοικητικός/ ή Οικονομικός
1. Προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό ορίζεται πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε Τμήματος ΑΕΙ της ημεδαπής, περιλαμβανομένων και των πτυχίων ή διπλωμάτων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε,Α.Π.) και των Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.), ή ισότιμων σχολών της αλλοδαπής»
2, Στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου γίνεται παραπομπή όταν τα παραπάνω προσόντα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις κλάδων διαφορετικής ονομασίας.
3. Όταν ο κλάδος είναι αμιγώς διοικητικός επιτρέπεται να περιορίζονται με την προκήρυξη τα προσόντα διορισμού σε πτυχία ή διπλώματα διοικητικών ή νομικών μόνο σπουδών γενικώς ή συγκεκριμένων ειδικοτήτων αυτών μετά από αίτημα του φορέα που εγκρίνεται από το ΑΣΕΠ.
Το προηγούμενο εδάφιο εφαρμόζεται αναλογικά για πτυχία ή διπλώματα οικονομικών μόνο σπουδών στις περιπτώσεις που ο κλάδος είναι αμιγώς λογιστικός ή οικονομικός».
Σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις το πτυχίο θεολογίας γίνεται οπωσδήποτε αποδεκτό στην περίπτωση που για τον ανωτέρω κλάδο ή τον κλάδο «ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού» ορίζονται ως τυπικά προσόντα διορισμού τα αναφερόμενα στην παρ. 1 του ανωτέρω άρθρου.
Στην περίπτωση όμως κατά την οποία, οι φορείς επιλέγουν περιορισμό των πτυχίων, ως έχουν δικαίωμα, σύμφωνα με το οριζόμενα στην παρ. 3 του ιδίου ως άνω άρθρου δεν γίνεται αποδεκτός ο τίτλος σπουδών της θεολογίας, καθόσον δεν εμπίπτει στα αμιγώς διοικητικά ή αμιγώς οικονομικά πτυχία.

2. Αναφορικά με το θέμα πρόσληψης εκκλησιαστικών υπαλλήλων στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο θίγετε, αυτό εκφεύγει της αρμοδιότητας του ΑΣΕΠ, βάσει των εξαιρέσεων που προβλέπονται στο άρθρο 14 παρ. 2 του ν. 2190/1994, ως ισχύει και ειδικότερα στην περίπτωση «η» αυτού, σύμφωνα με την οποία εξαιρείται από το πεδίο εφαρμογής των διατάξεων του εν λόγω άρθρου «Το προσωπικό των νομικών προσώπων της Ορθοδόξου Εκκλησίας και των λοιπών Εκκλησιαστικών δογμάτων και των κατά το άρθρο 13 του Συντάγματος γνωστών θρησκειών».
3. Ομοίως θέματα που αφορούν την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 2643/1998 δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ. Για σχετικές πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στις κατά τόπους υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

Με εντολή Προέδρου
Η Σύμβουλος του ΑΣΕΠ
Νίκη Γιαννακάκη
Βλ. και http://www.facebook.com/group.php?gid=48669733587 Πρωτοβουλία Θεολόγων ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)