13/10/09

Το νέο λογότυπο του Υπουργείου Παιδείας - χωρίς το "εθνικής"

Αυτό είναι το νέο λογότυπο του Υπουργείου Παιδείας που δημοσιεύτηκε σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου.
Όπως είχε ήδη γίνει γνωστό με την ανακοίνωση των ονομάτων των νέων Υπουργών στον τίτλο του Υπουργείου δεν περιλαμβάνεται ο χαρακτηρισμός "εθνικής", ενώ την τελευταία στιγμή διασώθηκε ο τίτλος "και Θρησκευμάτων".
Η παιδεία μας δεν είναι πλέον εθνική! Τι είναι; Μα φυσικά πολυπολιτισμική!




3 σχόλια:

ΜΑΡΙΟΣ είπε...

Το ότι έφυγε το "εθνικής" το κατανοώ.΄Οχι ότι συμφωνώ , αλλά αναμενόμενο ήταν. Πάλι καλά που δεν έφυγε το "θρησκευμάτων".Στο χέρι όλων των εκπαιδευτικών είναι να διατηρήσουν το "εθνικής" και το "θρησκευμάτων" στην ουσία , άσχετα με το αν αναγράφεται ή όχι. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το "δια βιου μάθησης". Μα δεν νομίζω ότι παλαιότερα η εθνική παιδεία μας όριζε κάποιο όριο ηλικίας για τη μάθηση. Τι έννοια έχει άραγε η προσθήκη τώρα; Αλλαγή απλά για την αλλαγή;

Ανώνυμος είπε...

Επιστολή προς τον προσωρινό πρόεδρο της Βουλής έστειλε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, για το θέμα του όρκου που προτίθενται να δώσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά την αυριανή ορκωμοσία στη Βουλή. Η επιστολή βασίζεται στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους και την απόσυρση νόμων και πρακτικών που εμποδίζουν τη θεμελιώδη διάταξη του Συντάγματος περί ανεξιθρησκείας. Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

"Κύριε Πρόεδρε,
Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής (άρθρο 3, παρ.2 ) οι εκλεγέντες βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου κατά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, υποχρεούνται να δώσουν όρκο που ορίζεται από το άρθρο 59 του Συντάγματος.
Είναι γνωστή η θέση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς για την ανάγκη διαχωρισμού εκκλησίας- κράτους και την απόσυρση νόμων και πρακτικών, που εμποδίζουν την θεμελιώδη διάταξη του Συντάγματος περί ανεξιθρησκείας. Θεωρούμε ότι ο τύπος του όρκου που έχει καθιερωθεί παραβιάζει το συνταγματικό πρόσταγμα της ανεξιθρησκείας που κατοχυρώνεται από το άρθρο 13 του Συντάγματος καθώς και το άρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών, που κατοχυρώνει το δικαίωμα των ανθρώπων στην ελευθερία των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων.
Εμείς ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, θεωρούμε ότι εκπροσωπούμε Έλληνες πολίτες όλων των θρησκειών και δογμάτων, πολίτες που είναι άθεοι, αλλά και πολίτες που αρνούνται να δηλώσουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.
Κατόπιν τούτων σας γνωρίζουμε ότι οι βουλευτές του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς προτιθέμεθα να δώσουμε στη Βουλή τον παρακάτω όρκο: Ορκίζομαι στην τιμή και την συνείδησή μου να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου".

Σχόλιο:Το νέο τρίπτυχο είναι: Pax Americana, ως παγκόσμια/πλανητική Υπερδύναμη – ανανεωμένος Φραγκοτευτονικός πολιτισμός (Σ. Xάντιγκτον - Nτυροζέλ - Μουσείο) και Πανθρησκεία (για τους θρησκεύοντες). H άθρησκη ή αθεϊστική εκσυγχρονιστική πλευρά (όλων των πολιτικών παρατάξεων) προτιμά την «αθρησκεία» ή «αθεΐα». Το Σύνταγμα είναι σαφές: «η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης». Να θυμίσω πως οι αγωνιστές του 1821 έλεγαν: «πήραμε τα όπλα πρώτα υπέρ πίστεως και μετά υπέρ πατρίδος». Το αυτό αναφέρει και η Διακήρυξη της Ελληνικής Επαναστάσεως.

ΜΑΡΙΟΣ είπε...

ΑΠΟΡΙΑ: Αφού κατά τον κανονισμό της Βουλής επιβάλλετται οι νεοεκλεγέντες βουλευτές να δώσουν όρκο, γιατί δεν τους διώχνουν από τη Βουλή αυτούς που δεν θέλουν για τον οποιοδήποτε σεβαστό λόγο να δώσουν όρκο ; Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει; Τότε τι λόγο ύπαρξης έχει ο κανονισμός;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)