19/2/10

Προκαλεί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Προκλητικός εμφανίζεται ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην αρχή της Σαρακοστής. Με την υπερόριο παρέμβασή του στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ελλάδος, με την προκλητική μάλιστα αποστολή του Μητροπολίτου Γαλλίας στην Αθήνα προκειμένου να ρυθμίσει από κοντά τα πάντα (ευτυχώς ο Αρχιεπίσκοπος αρνήθηκε τη συνάντηση μαζί του) σχετικά με την πλήρωση ή όχι των Μητροπόλεων που προήλθαν από τη διχοτόμηση της Αττικής, οδήγησε την Εκκλησία της Ελλάδος σε αναβολή σύγκλησης της Ιεραρχίας της. Τελικά ο Μπεζενίτης μέσω της οδού του Πατριάρχου καταφέρνει και μετά την καθαίρεσή του να αναστατώνει την Εκκλησία της Ελλάδος.
Προκλητικότατος όμως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και στην εγκύκλιό του για την Κυριακή της Ορθοδοξίας......
Αντί να μιλήσει για την Ορθοδοξία, βάλλει εναντίον όσων ελέγχουν τα οικουμενιστικά του βήματα και συμπεριφερόμενος προκλητικά ο ίδιος, εξαπολύει κατηγορίες εναντίον όσων μιλούν για την παναίρεση του οικουμενισμού. Ψεύδεται λέγοντας πως στους διαλόγους με τους Παπικούς δεν έχει γίνει καμία υποχώρηση από την πατερική ορθόδοξη διδασκαλία.
Όλα τα παραπάνω και άλλα πολλά θα λάβουν την απάντηση που αρμόζει. Ωστόσο οι προκλητικές αυτές παρεμβάσεις του Πατριάρχη φανερώνουν ότι ο αντιοικουμενιστικός αγώνας όχι μόνο ενοχλεί τον ίδιο και τους Φαναριώτες αλλά και ότι έχουν πλέον αντιληφθεί πως δύσκολα θα μπορέσουν να προωθήσουν τα άνομα σχέδια προσέγγισης με τον Πάπα.
Ο θαρραλέος πιστός κλήρος και λαός δεν θα επιτρέψουν πλέον τη συνέχιση του φιλοπαπικού βηματισμού των οικουμενιστών. Κάθε οικουμενιστική ενέργεια θα αποκαλύπτεται και ορθοδόξως θα στηλιτεύεται. Οι οικουμενιστές έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν όχι μόνο πως είναι λίγοι αλλά ότι πλέον ο πιστός λαός άρχισε να γνωρίζει τα οικουμενιστικά τους παραστρατήματα και να αντιδρά σε αυτά.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Η Ορθοδοξία δεν έχει ανάγκην ούτε φανατισμού ούτε μισαλλοδοξίας δια να προστατευθή. Όποιος πιστεύει ότι η Ορθοδοξία έχει την αλήθειαν δεν φοβείται τον διάλογον, διότι ποτέ η αλήθεια δεν εκινδύνευσεν από τον διάλογον."

Διαβάστε καλά.
Εκτός εάν πάσχετε από πνευματικό αυτισμό.

Ανώνυμος είπε...

και οπωσδήποτε η Ορθοδοξία δεν έχει ανάγκη από οικουμενιστικές συκοφαντίες του αντιπαπικού αγώνα και υπερόριες πατριαρχικές εισβολές σε αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Εκτός κι αν έχετε πάθει φιλοπατριαρχικό παραλογισμό.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Ο Παναγιότατος προκαλεί το αίσθημα των πιστών με τους οικουμενιστικούς ακροβατισμούς μου.

Αφού αναγκάστηκε να επιτεθεί των παραδοσιακών πιστών με εγκύκκλο του Πατριαρχέείου σημαίνει ότι τα χρειάστηκε για καλά.

Αρχαί ωδίνων ταύτα Παναγιότατε.

Μείζονα τούτων όψεσθε.

Ανώνυμος είπε...

Ήταν μια ΧΡΥΣΗ ευκαιρία της Εκκλησίας
της Ελλάδος να δείξει ότι είναι πράγμα
τι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗ,που δυστυ
χώς την έχασε!Για μια ακόμη φορά υπο-
χώρησε στα κελεύσματα του φαναρίου!
Από την εποχή της σύγκρουσής του με το μακαριστό Χριστόδουλο και την υπο-
χρεωτική υποχώρησή του ο Βαρθολομαίος
έχει ανοίξει πανιά για την κατάργηση του αυτοκέφαλου της εκκλησίας της Ελλάδας και την υπαγωγή της σ'αυτόν!
Ήρθε η ώρα να τολμήσουν κράτος και εκκλησία και να τον εκδιώξουν κι από
τα λίγα μέρη,που κατέχει,Δωδεκάνησα
κ.λπ.!Ήδη ο Πειραιώς και ο Καλαβρύτων
του τά 'γραψαν!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς αλλά κάποιοι νοιώθουν το Οικουμενικο Πατριαρχείο ως Μητέρα Εκκλησία και κάποιοι ως Μητριά!
Περί Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ελλάδος έχουν αποφανθεί πολλάκις διάφοροι όπως ο παπαΓιώργης ο Μεταλληνός και εξηγούν περί αυτοκεφάλου- κακοκεφάλου!!!
Κύριε "thriseftika" συμφωνείτε με τη γνώμη του Ανωνύμου περί εκδιώξεως του Πατριάρχου από "τα λίγα μέρη που κατέχει...";;;

thriskeftika είπε...

Βεβαίως και δεν συμφωνούμε με καμία εκδίωξη κανενός Πατριάρχου από κανένα μέρος.
Τονίσαμε απλώς ότι ο Πατριάρχης προκαλεί όταν υπερορίως επεμβαίνει και καταλύει το Αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αγαπητέ Ανώνυμε 10.46μμ,
ασφαλώς και δεν συμφωνούμε με όσα γράφονται από άλλους Ανώνυμους ή επώνυμους στο χώρο των σχολίων αλλά δεν έχουμε το χρόνο πάντοτε να δίνουμε απαντήσεις σε όλα.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)