20/12/10

Αιχμές για την Παιδεία σε φυλλάδιο της Συνόδου «Προς το Λαό»

Απόσπασμα άρθρου της Παρασκευής Βονάτσου στο ΕΘΝΟΣ (20/12/2010)
Αιχμές για την Παιδεία
Η ιεραρχία κάνει παρέμβαση και στα ζητήματα της παιδείας: «Μας προβληματίζει η κατάσταση της Παιδείας μας, γιατί το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα αντιμετωπίζει τον μαθητή όχι ως πρόσωπο αλλά σαν ηλεκτρονικό υπολογιστή και το μόνο που κάνει είναι να τον 'φορτώνει' με ύλη, αδιαφορώντας για την όλη του προσωπικότητα και γι’ αυτό τα παιδιά μας δικαιολογημένα αντιδρούν. Γι’ αυτό αγωνιούμε για το νέο Λύκειο που ετοιμάζεται».
Μάλιστα, υπάρχει και έμμεση αιχμή κατά της υπ. Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, η οποία είχε αντιδράσει σε δηλώσεις ιεραρχών, που ζητούσαν να έχει λόγο η Εκκλησία σε σχολικά εγχειρίδια. «Πιστεύουμε ότι όντως τα σχολικά βιβλία γράφονται με ευθύνη της Πολιτείας, αλλά το περιεχόμενό τους αφορά και στον τελευταίο Ελληνα πολίτη, που περιμένει από την Εκκλησία του να μεταφέρει τη δική του ταπεινή φωνή».....

Τέλος, οι ιεράρχες σημειώνουν ότι έχουν κάνει την αυτοκριτική τους και αναζητούν το μερίδιο «ενδεχόμενης δικής τους υπαιτιότητας για την κρίση». Αφήνουν όμως και πάλι αιχμές λέγοντας ότι «οι έμποροι της κατεδάφισης της σχέσης του λαού με την ποιμαίνουσα Εκκλησία του εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο και πραγματικά ή κατασκευασμένα σκάνδαλα και προσπάθησαν να διαρρήξουν την εμπιστοσύνη σας στην Εκκλησία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)