20/12/10

Η Άννα Διαμαντοπούλου για τα Νέα Προγράμματα Σπουδών

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας δημοσιεύονται βασικά σημεία της ομιλίας της Υπουργού Παιδείας στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό στη Βουλή σχετικά με ζητήματα παιδείας. Για τα Νέα Προγράμματα σπουδών η Υπουργός ανέφερε: «Προχωράμε επίσης σε Νέα Προγράμματα Σπουδών. Το πρώτο εξάμηνο του 2010 ολοκληρώθηκε μια πρώτη προσπάθεια εξορθολογισμού και μείωση της ύλης στις 4 τάξεις του δημοτικού και στις 3 τάξεις του Γυμνασίου. Από τον Οκτώβριο του 2010, 215 εμπειρογνώμονες χωρισμένοι σε 11 ομάδες επεξεργάζονται τα Νέα Προγράμματα Σπουδών για το Νέο Σχολείο που θέλουμε να είναι ολοήμερο, καινοτόμο, αειφόρο και ψηφιακό. Τα νέα προγράμματα σπουδών θα θέτουν μαθησιακούς στόχους ανά έτος εκπαίδευσης και θα δίνουν ευελιξία στους εκπαιδευτικούς. Μέχρι τον Μάιο του 2011 πιστεύουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι, ώστε από την επόμενη σχολική χρονιά να ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή των νέων προγραμμάτων σπουδών»....
Από τα παραπάνω συνάγεται ότι το σχολικό έτος 2011-2012 θα αρχίσει η εφαρμογή νέων Προγραμμάτων σπουδών. Όσον αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών, όπως έγινε γνωστό η Ομάδα εργασίας που επεξεργάζεται τα σχετικά Αναλυτικά Προγράμματα συγκροτήθηκε ήδη με τον αποκλεισμό από αυτήν των μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων.
Αναμένουμε την απάντηση της Υπουργού Παιδείας στην επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων με την οποία ζητείται συμμετοχή θεολόγων της Ένωσης στην Ομάδα εργασίας για το μάθημα των Θρησκευτικών. Περιμένουμε επίσης τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των 15 μελών της Ομάδας εργασίας για τα Θρησκευτικά και ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για τη συγκρότηση της Ομάδας αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)