8/5/09

Σχόλιο Ορθοδόξου Τύπου, "Περιθωριοποίησις των Θρησκευτικών"

Στο τελευταίο φύλλο του Ορθοδόξου Τύπου (8/5/2009) και στη στήλη Γεγονότα και Σχόλια φιλοξενείται το παρακάτω σχόλιο για το μάθημα των Θρησκευτικών

ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΙΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Είναι πλέον γνωστή η αντιεκκλησιαστική πολιτική της ΝΔ. Διεψεύσθη ο λαός εκ των υποσχέσεων του κ. Καραμανλή διά την επαναφοράν του θρησκεύματος των ταυτοτήτων, αλλά και δι’ άλλα εκκλησιαστικά θέματα.
Ορθώς ελέχθη ότι εις την πολιτικήν απουσιάζει η αλήθεια και η τιμιότης. Διά τον Κυπριακόν λαόν παραμένει κατεγνωσμένον το όνομα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Μακαρίου. Δυστυχώς και ο ανεψιός κινδυνεύει να μη αφήσει ανεπίληπτον την φήμην του ονόματός του. Η κυβέρνησις της Ν.Δ. μεταξύ των άλλων, έχει εις τα σχέδιά της την κατάργησιν του ομολογιακού μαθήματος των θρησκευτικών δι’ εγκυκλίου. Υπεσχέθη την έκδοσιν νέας εγκυκλίου, διά της οποίας θα επιβάλλεται το μάθημα ως υποχρεωτικόν, ως ήτο από της συστάσεως του ελληνικού κράτους, αλλά έως σήμερον δεν το έχει πράξει, παρά τας διαφόρους αντιδράσεις. Είναι, επί του προκειμένου, χαρακτηριστική η επιστολή – διαμαρτυρία – του κοσμήτορος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ.Ιωάννη Κογκούλη, η οποία εδημοσιεύθη εις τον Ο.Τ. (3.4.09)
Βλ. την Επιστολή του κ. Κογκούλη στον Υπουργό Παιδείας ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)