7/1/10

Ιδού ένας από τους γονείς που ζητά απομάκρυνση των εικόνων από τις τάξεις και κατάργηση της προσευχής

Mε χθεσινό Δελτίο Τύπου το ΕΠΣΕ μας πληροφορούσε ότι τέσσερις γονείς ζήτησαν την απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων και την κατάργηση της προσευχής και του εκκλησιασμού των μαθητών. Ένας από τους γονείς είναι ο συγγραφέας και εκδότης Θανάσης Τριαρίδης. Η ιστοσελίδα του είναι αποκαλυπτική των ιδεών και αντιλήψεων του κυρίου αυτού.
Στο βιογραφικό του μεταξύ άλλων σημειώνει: «Το καλοκαίρι του 2005 διέκοψε τη 18μηνη συνεργασία του με την εφημερίδα Μακεδονία της Κυριακής......

όταν η τελευταία αρνήθηκε να δημοσιεύσει το κείμενό του που αφορούσε την κομμένη μακεδονική γλώσσα και την αναγκαιότητα διδασκαλίας της στα σχολεία.…. Έχει γράψει πολλά κείμενα ενάντια στα έθνη, τις θρησκείες, τους ολοκληρωτισμούς, τους κοσμοδιορθωτισμούς και τον ανθρωποδιορθωτισμό, τον ρατσισμό και κάθε μορφή ατομικής και συλλογικής βίας».
Ανάμεσα στα κείμενα που έχει γράψει είναι και τα:
Υπερ ομοφυλοφιλίας
Υπερ πορνογραφίας
Ο Ναζωραίος στους κάμπους
(που αρχίζει με τα λόγια: Δεν πιστεύω στην Εκκλησία)
Όσο για το περιεχόμενο των κειμένων... αισχρόν εστί και λέγειν.
Δεν αναφέρουμε τα παραπάνω για κανέναν άλλο λόγο αλλά για να αντιληφθούμε όλοι ότι οι διεστραμμένες απόψεις κάποιου μπορούν στην Ελλάδα του σήμερα να μετατραπούν σε εύλογα αιτήματα γονέων και να καθορίσουν τη στάση Παρατηρητηρίων, Ανεξάρτητων Αρχών ακόμη και Υπουργείων απέναντι στο χριστιανικό χαρακτήρα της παιδείας μας. Είναι ποτέ δυνατόν τα αιτήματα ενός γονιού όπως ο ανωτέρω να γίνονται αίτημα προς το Συνήγορο του Πολίτη και να οδηγούν σε προβληματισμό ή λήψη αποφάσεων κυβερνητικών προκειμένου να ικανοποιηθεί ο κύριος αυτός; Κι όμως δυστυχώς είναι.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΤΑ LINK'S ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΑ ΒΛΑΣΦΗΜΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΟΥΤΕ ΤΑ ΒΡΩΜΟLINKS ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ.

thriskeftika είπε...

Έχετε δίκιο. Αφαιρέσαμε τα link γιατί δεν είναι ανάγκη να κάνουμε διαφήμιση στον κύριο αυτό. Όποιος ωστόσο αμφισβητεί τα λεγόμενα του άρθρου αυτού να ξέρει πως τα σχετικά link είναι στη διάθεσή μας

Ανώνυμος είπε...

Οι διαβολάνθρωποι εργάζονται "ημέρας και νυκτός". Εμείς τί κάνουμε;

Φιλήμονας

Ανώνυμος είπε...

Μη δίνετε συνδέσμους πού οδηγούν σ΄ αυτούς τούς κοπρίτες !

Γιατί τό μόνο "κέρδος" πού έφερε η παρουσία τους επί τής γής είναι τό ν΄ αφήσουν την κοτσιλιά τους, την πνευματική βρωμιά τους, καί ουδέν άλλο...

Θάψτε τους διά τής αφάνειας, είναι το καλύτερο !

a

Ανώνυμος είπε...

O εν λόγω ''κύριος'' λένε πολλοί ότι είναι προνομιούχος πλουτοκράτης, φασίστας και ρατσιστής και ωθεί και άλλους στο φασισμό και στο ρατσισμό εναντίον της Ορθοδοξίας και των Συμβόλων της.

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ συμφωνώ. Σκεφτείται όμως κάτι που μου είπε ο πνευματικός μου όταν εγώ οργισμένος του μιλούσα για κάποιον παρόμοιο κύριο. ο Πνευματικός μου, μου είπε : ¨και ο απόστολος Παύλος δες τι ήταν. Ο,τι χειρότερο. Ήταν Διώκτης!! και δες τι έγινε μετέπειτα.....¨ Και εγώ θυμώνω αδελφοί μου, πολύ. Αλλά, όσο μπορεί ο καθένας, ας προσπαθούμε, να μην επιτρέπουμε σε ανθρώπους σαν και αυτούς να μας οργίζουν. Εμείς δεν είμαστε ικανοί ούτε τον εαυτό μας να αλάξουμε. Ας προσευχηθούμε στον Κύριο λοιπόν να δείξει στους "τυφλούς" την αλήθεια.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)