26/4/13

Σύγχυση με το ωράριο των εκπαιδευτικών με υπηρεσία άνω των 20 ετών

Στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή και στο οποίο περιλαμβάνεται ειδική υποπαράγραφος με την οποία ρυθμίζεται η αύξηση του ωραρίου των καθηγητών αναφέρεται κατά λέξη: «Εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των κλάδων της κατηγορίας ΠΕ ώρες 23 αν έχουν έως έξι έτη υπηρεσίας, ώρες 21 αν έχουν από έξι μέχρι δώδεκα έτη υπηρεσίας και ώρες 20 αν έχουν πάνω από δώδεκα έτη υπηρεσίας».
Σήμερα όμως, και πριν ακόμη κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε στα σχολεία εγκύκλιο με θέμα «Καταχώριση ωραρίου εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».
Στην εγκύκλιο κατά λέξη αναφέρεται: «Διευκρινίζεται ότι το ωράριο των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης άνω των 20 ετών υπηρεσίας είναι 18 ώρες». Όπως μάλιστα αναφέραμε και σε προηγούμενη σχετική ανάρτηση πράγματι το ηλεκτρονικό σύστημα καταχώρησης του ωραρίου στους εκπαιδευτικούς με υπηρεσία άνω των είκοσι ετών έγραφε για την επόμενη σχολική χρονιά 18 και όχι 20 ώρες ακολουθώντας και για αυτούς όπως για όλους τους άλλους αύξηση δύο ωρών διδασκαλίας.
18 ή 20 τελικά οι ώρες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών με υπηρεσία άνω των 20 ετών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)